Sport 6 Mai 2016 18:13
Simona Halep (locul 7 in clasamentul mondial) va juca in aceasta seara, de la ora 21.00, cu australianca Samantha Stosur (23 WTA), in semifinalele turneului WTA Premier Mandatory de la Madrid, disputat pe zgura si dotat cu premii totale in valoare de 4.771.360 de euro.

Bilantul intalnirilor directe este 3-3, dar Simona a castigat ultimele trei partide, toate disputate in 2013 (desi doua s-au decis in trei seturi, la Cincinnati si la Turneul Campioanelor de la Sofia).

Stosur a fost semifinalista in 2009 la French Open si finalista un an mai tarziu in cadrul turneului de Mare Slem de la Paris. In drumul spre ultimul act, Samantha a trecut de Justine Henin, Serena Williams si Jelena Jankovic. Francesca Schiavone a castigat turneul in 2010.

Halep a facut finala la Madrid in 2014, iar in ceilalti ani a pierdut in primul tur al competitiei patronate de catre Ion Tiriac. Simona nu a disputat nicio finala in 2016 si a cazut de pe locul 2 pe pozitia a 7-a in clasamentul mondial WTA. Daca va castiga turneul din Spania, Halep va urca pe locul 5, peste Petra Kvitova (Cehia) si Victoria Azarenka (Belarus), informeaza MEDIAFAX.

Samantha Stosur (32 de ani) a castigat, joi, meciul cu Patricia Tig (locul 134 in clasamentul mondial) in sferturile de finala ale turneului de tenis de la Madrid. Meciul a durat o ora si 16 minute. Patricia a jucat foarte bine, mai ales cu forehand-ul, iar serviciul a fost la cote inalte. Sportiva din Australia a avut o arma eficienta in slice-urile de rever, pe care le-a folosit pentru a rupe ritmul impus de catre Tig. Diferenta s-a facut in momentele importante, iar experienta lui Stosur a prevalat.

Dupa meciul cu Tig, Stosur a declarat pentru site-ul oficial al WTA: "Nu am jucat cu Halep de foarte mult timp, dar cand am intalnit-o am avut niste partide foarte echilibrate, de trei seturi. Ma astept la un meci greu, ma va pune serios la treaba. Nu cred ca vor fi multe puncte usoare, asa ca va trebui sa caut orice oportunitate de a inchide rapid. Abordarea mea va trebui sa fie un echilibru intre agresivitate si rabdare. Am nevoie de mingi castigatoare, dar nu vreau sa pierd pe mana mea. Daca voi juca cel mai bun tenis al meu, simt ca am o sansa cu oricine, am demonstrat asta in decursul carierei. Primele doua saptamani pe zgura au fost foarte bune si sunt multumita de evolutie, dar mai exista loc de imbunatatiri".

Citeste si:
Lord of the Dance revine în România în cadrul turneului aniversar...
Lord of the Dance revine în...

Simona Halep (24 de ani) a invins-o, joi, scor 6-3, 0-6, 6-1, pe compatrioata Irina Begu (34 WTA) in sferturile turneului de categorie Premier Mandatory din Spania. Meciul a durat o ora si 38 de minute.

Halep a ramas cea mai bine clasata tenismena pe tabloul principal. Favorita 1, poloneza Agnieszka Radwanska (locul 2 WTA), a fost eliminata in primul tur. Germanca Angelique Kerber, cap de serie numarul 2, a pierdut tot in primul tur. Au mai parasit intrecerea Garbine Muguruza (4 WTA), Viktoria Azarenka (5 WTA) si Petra Kvitova (6 WTA).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.