Sport 6 Mai 2016 17:31
Perechea formata din Jean-Julien Rojer (Olanda) si Horia Tecau (Romania) a castigat, vineri, meciul cu dublul Alexander Peya/Nenad Zimonjic (Austria/Serbia), scor 7-6 (5), 7-6 (2), in sferturile de finala ale turneului de tenis de la Madrid, disputat pe zgura si dotat cu premii de 5.719.660 euro.

Partida a durat o ora si 40 minute si a fost extrem de echilibrata, fapt dovedit si de statistica punctelor castigate: 79-77 in favoarea invingatorilor. Pe durata confruntarii, dublul Rojer/Tecau a servit 5 asi si a comis 3 duble greseli. Olandezul si romanul au avut procentaje excelente la primul serviciu: 70% procentaj primul serviciu, 77% dintre puncte castigate cu serviciul 1. Deficientele au venit pe serviciul 2, doar 50% dintre puncte adjudecate. Rojer si Tecau au acordat foarte multe oportunitati de break adversarilor (11), dar au salvat 10 dintre acestea. Perechea olandezo-romana a reusit doar un game pe serviciul dublului Peya/Zimonjic, scrie MEDIAFAX.

Pentru accederea in turul urmator, perechea Rojer/Tecau si-a asigurat 360 de puncte in clasament si un cec in valoare de 69.430 de euro.

In semifinalele turneului de Masters Series din capitala Spaniei, Jean-Julien Rojer si Horia Tecau vor intalni invingatorii din partida Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (capi de serie numarul 1) - Bob Bryan/Mike Bryan (favoriti 5).

Jean-Julien Rojer si Horia Tecau sunt favoritii cu numarul 3 la castigarea trofeului de la Madrid si au trecut de dublul Thomaz Bellucci/Leonardo Mayer (Brazilia/Argentina), scor 6-4, 6-4, in optimile competitiei patronate de catre Ion Tiriac. In 2015, cei doi au fost eliminati in optimile de finala.

Rojer ocupa locul 6 in clasamentul mondial WTA la dublu, iar Tecau se afla pe pozitia a 6-a. La inceputul anului, Horia a fost al doilea jucator al lumii la dublu. In acest sezon, perechea romano-olandeza a reusit o semifinala la Doha si un sfert de finala la Australian Open, ambele competitii pe suprafata dura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.