Sport 6 Mai 2016 12:47
Jucatoarea de tenis Sorana Cirstea, locul 127 in clasamentul WTA, a fost invinsa, joi, scor 6-4, 3-6, 3-6, de Dominika Cibulkova, numarul 38 mondial, in sferturile de finala ale turneului de la Madrid, iar sportiva din Slovacia va juca in semifinale, cu Louisa Chirico.

Sorana Cirstea a inceput bine meciul cu Dominika Cibulkova si a reusit sa castige pe serviciul adversarei inca din game-ul al treilea si nu a mai cedat avantajul pana la final, adjudecandu-si primul set cu scorul de 6-4. Scenariul s-a repetat in mansa secunda, insa de aceasta data, rolurile s-au inversat. Jucatoarea din Slovacia a facut break-ul la 4-3 in favoarea sa si a incheiat actul cu 6-3. Decisivul a fost foarte disputat, cu patru break-uri in primele cinci game-uri, trei reusite de Cibulkova si doar unul singur de Sorana Cirstea. la 5-2 pentru adversara, jucatoarea din Romania s-a mai impus o data pe serviciul acesteia, insa a cedat, in final, tot dupa un break, informeaza MEDIAFAX.

S-a terminat 4-6, 6-3, 6-3 pentru Dominika Cibulkova, care va juca pentru un loc in ultimul act de la Madrid, cu Louisa Chirico, din Statele Unite ale Americii. In disputele directe, sportiva din Slovacia conduce cu scorul de 4-1. Singura victorie pentru Sorana Cirstea a avut loc pe 14 iulie 2012, la turneul de la Stanford.

Sorana Cirstea a servit doi asi si a facut trei duble greseli pe toata durata partidei. De asemenea, jucatoarea din Romania a avut un procentaj de 61% la primul serviciu si a salvat cinci sanse de break ale adversarei. Incepand de luni, 9 mai, Sorana Cirstea va reveni in top 100 WTA.

Romania mai are doua reprezentante in turneul de la Madrid. Simona Halep, care s-a calificat in semifinale, dupa victoria, scor 6-3, 0-6, 6-1, cu Irina Begu. Aflata pe locul 7 in clasamentul WTA, Halep va evolua, in penultimul act, cu invingatoarea dintre romanca Patricia Tig si australianca Samantha Stosur, partida care se va disputa joi seara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.