Sport 5 Mai 2016 17:14
Perechea formata din Jean-Julien Rojer (Olanda) si Horia Tecau (Romania) a castigat, joi, meciul cu dublul Thomaz Bellucci/Leonardo Mayer (Brazilia/Argentina), scor 6-4, 6-4, in optimile de finala ale turneului de tenis de la Madrid, disputat pe zgura si dotat cu premii in valoare de 5.719.660 euro.

Partida a durat o ora si 7 minute. Pe durata confruntarii, dublul Rojer/Tecau a servit un as si nu a comis nicio dubla greseala. Olandezul si romanul au avut procentaje excelente la serviciu: 78% procentaj primul serviciu, 78% dintre puncte castigate cu serviciul 1 si 72% cu serviciul 2. Rojer si Tecau nu si-au pierdut niciodata serviciul si au izbutit doua break-uri.

Pentru accederea in turul urmator, perechea Rojer/Tecau si-a asigurat 180 de puncte in clasament si un cec in valoare de 35.630 de euro, scrie MEDIAFAX.

In sferturile de finala ale turneului de Masters Series din capitala Spaniei, Jean-Julien Rojer si Horia Tecau vor intalni invingatorii din partida Mahesh Bhupathi/Fabrice Martin (wildcard) - Alexander Peya/Nenad Zimonjic(favoriti 7).

Jean-Julien Rojer si Horia Tecau sunt favoritii cu numarul 3 la castigarea trofeului de la Madrid si au disputat abia primul meci in competitia patronata de catre Ion Tiriac. In 2015, cei doi au fost eliminati in optimile de finala.

Rojer ocupa locul 6 in clasamentul mondial WTA la dublu, iar Tecau se afla pe pozitia a 6-a. La inceputul anului, Horia a fost al doilea jucator al lumii la dublu. In acest sezon, perechea romano-olandeza a reusit o semifinala la Doha si un sfert de finala la Australian Open, ambele competitii pe suprafata dura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.