Sport 5 Mai 2016 15:08
Site-ul oficial al WTA scrie despre performanta jucatoarelor Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cirstea si Patricia Tig la Madrid. Este pentru prima oara cand Romania are patru jucatoare de tenis calificate in sferturile de finala ale unui turneu Premier Mandatory.

Site-ul WTA dedica un spatiu larg celor patru jucatoare de tenis din Romania calificate in sferturile de finala ale turneului Premier Mandatory de la Madrid, Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cirstea si Patricia Maria Tig. "Romancele zburda la Madrid", a titrat site-ul WTA, intr-o zi in care cele patru jucatoare din Romania vor lupta pentru un loc in semifinalele turneului patronat de Ion Tiriac.

"Eu cred ca patru romance in sferturile de finala ale turneului de la Madrid reprezinta foarte mult pentru Romania. Am crescut toate patru impreuna. Am jucat cu Simona la 8 ani. Amandoua aveam parul scurt si aratam ca doi baieti. Este foarte frumos ca am crescut impreuna, ca ne-am antrenat impreuna si ca acum suntem toate aici. Patricia Tig este cea mai tanara. Imi amintesc de picioarele ei subtiri cand avea 14 ani si eram intr-un cantonament la munte. Era fata tacuta.", a povestit Sorana Cirstea pe site-ul oficial al WTA, potrivit MEDIAFAX.

Joi, de la ora 15:00, ora Romaniei, va avea loc sfertul de finala romanesc de la Madrid, intre Simona Halep si Irina Begu. Pe locul 7 in ierarhia WTA, Simona Halep a mai jucat de trei ori impotriva Irinei Begu. Cele doua s-au mai intalnit pe suprafata hard de la Hobart (Australia) si de doua ori la Bucuresti, pe zgura. Begu nu a reusit sa castige nici un set in cele trei intalniri directe cu Simona Halep. Pe locul 34 in clasamentul mondial, Irina Begu nu a mers niciodata mai departe de sferturile de finala la un turneu de categoria Premier Mandatory.

Sorana Cirstea se va lupta pentru un loc in semifinalele turneului Premier Mandatory de la Madrid cu jucatoarea Dominika Cibulkova din Slovacia, locul 32 WTA. Meciul va incepe la ora 16:00, ora Romaniei.

Beneficiara unei invitatii primite din partea organizatorilor, Sorana Cirstea a ajuns pentru prima oara in sferturile unui turneu de categoria Premier Mandatory. Pana la jocul cu Cibulkova, Cirstea le-a scos din concurs pe Jelena Jankovic, Danka Kovinic si Laura Siegemund, fara sa piarda vreun set in confruntarile cu cele trei jucatoare. Sfertul de finala de la Madrid i-a permis Soranei Cirstea sa revina in topul primelor 100 de jucatoare ale lumii. In noiembrie 2015, Cirstea era pe locul 248 in ierarhia WTA.

Citeste si:
Ashleigh Barty, viața după tenis: fostul lider mondial a devenit...
Ashleigh Barty, viața după...

Patricia Maria Tig va juca de la ora 22:30, ora Romaniei, cu Samantha Stosur (32 de ani, locul 23 WTA) Venita din calificari, unde le-a eliminat pe Nicole Gibbs si Maria Sakkari, Tig a surprins la Madrid dupa victoriile de pe tabloul principal cu Daria Kasatkina, Sloane Stephens si Madison Keys. Pentru Patricia Maria Tig, sfertul de finala atins la turneul Premier Mandatory de la Madrid reprezinta cea mai mare performanta a carierei.

Cele patru jucatoare din Romania, calificate la turneul Premier Mandatory de la Madrid, au strans impreuna in acest an 600.000 de euro in urma participarilor in concursurile de simplu.

Conform site-ului wtatennis.com, Simona Halep a castigat 367.592 euro, Irina Begu 133.735 euro, Sorana Cirstea 30.609 si Patricia Tig 25.000 euro.

Pentru calificarea in sferturile de finala ale turneului Premier Mandatory de la Madrid, Simona Halep, Irina Begu, Sorana CIrstea si Patricia Maria Tig au asigurat cate un cec in valoare de 114.560 euro si 215 puncte WTA.

Citeste si:
Lord of the Dance revine în România în cadrul turneului aniversar...
Lord of the Dance revine în...

Turneul Premier Mandatory de la Madrid este dotat cu premii totale de 4.771.360 eruo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.