Sport 5 Mai 2016 14:40
Steaua a depus saptamana trecuta la OSIM o noua sigla, un cerc galben in care se afla o stea in opt colturi, in mijlocul careia se remarca o cruce rosie, iar cu albastru este scris "Fotbal Club Steaua", fara cuvantul "Bucuresti".

Culorile revendicate de catre Steaua cu noua sigla sunt rosu, galben si albastru. Marca a fost inregistrata pe 27 aprilie cu numarul M 2016 03081 si este incadrata la urmatoarele clasificari Viena: 010125; 241322; 241324; 260113; 260116; 260121; 290113. Clubul lui George Becali intentioneaza sa foloseasca noul logo pentru articole de imbracaminte, rechizite, articole de birotica, jocuri, decoratiuni de Craciun, DVD-uri, CD-uri etc, noteaza ProSport.

Surse din interiorul OSIM sustin ca Steaua a depus initial o sigla care continea si cuvantul Bucuresti, insa ea a fost retrasa dupa numai cateva zile si inlocuita cu cea noua, potrivit ProSport. Echipa finantata de catre George Becali se afla in plin proces cu Ministerul Apararii, scrie MEDIAFAX.

Totusi, crucea rosie ar putea sa le creeze probleme oficialilor clubului. UEFA nu accepta simboluri religioase, iar in trecut Steaua a fost obligata sa scoata crucea de pe autocarul echipei. In 2008, crucea a aparut pe gulerul noilor echipamente de joc Nike, insa dupa consultari cu UEFA, clubul a renuntat la acest simbol.

La sfarsitul lui 2014, MApN a castigat definitiv, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, procesul cu SC FC Steaua Bucuresti SA, echipa lui George Becali. Prin sentinta respectiva se stabilea ca marca Steaua nu i-a apartinut niciodata miliardarului, care a folosit-o ilegal in tot acest timp. Era vorba de nume, culori, emblema, palmares etc.

In prima instanta, gruparea lui Becali s-a conformat, iar ultimul meci din acel tur de campionat, cu CSMS Iasi, s-a jucat fara ca pe tabela sau pe tricouri sa mai fie afisat numele Steaua si emblema. Pentru ca echipa nu ar fi putut sa mai joace in cupele europene, un acord provizoriu cu MApN le-a permis celor de la FCSB sa foloseasca numele si emblema in ultima partida din grupele Europa League, cu Dinamo Kiev.

Ulterior, Federatia (FRF) a refuzat sa comunice la UEFA decizia instantei, iar Liga Profesionista de Fotbal (LPF) a pastrat in competitie FC Steaua Bucuresti cu insemnele pierdute in instanta. A urmat un alt proces demarat anul trecut de Armata, in care se cere expres eliminarea cuvantului „Steaua“ din denumirea clubului lui Gigi Becali. Procesul este pe rol.

Citeste si:
Ucraineancă amenințată cu moartea și cu violul de un patron din...
Ucraineancă amenințată cu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.