Sport 5 Mai 2016 10:42
"Ar putea fi foarte bine sarbatoare nationala in Romania", spunea comentatorul Tennis Tv dupa victoria Patriciei Tig de miercuri seara.

Ziua de miercuri 4 mai poate ramane in istoria sportului romanesc. Fetele noastre au reusit la Madrid, sub privirile lui Ion Tiriac, sa se califice in sferturile de finala ale turneului WTA si sa ofere romanilor motive de mandrie. Din 8 jucatoare prezente in aceasta faza a competitiei, jumatate vin de la noi din tara.

Patricia Tig - Madison Keys, scor 6-3, 6-4

Jucatoarea de tenis Patricia Tig (locul 134 in clasamentul WTA) a castigat, miercuri, partida cu americanca Madison Keys (25 de ani), scor 6-3, 6-4, in optimile de finala ale turneului de la Madrid, disputat pe zgura si dotat cu premii totale in valoare de 4.771.360 de euro.

Meciul a durat o ora si 16 minute. Pe durata partidei, Patricia Tig a servit un as si a comis 4 duble greseli, iar procentajul primului serviciu a fost excelent, 77%. Romanca a reusit nu mai putin de 7 break-uri. De partea cealalta, Madison Keys a castigat doar patru game-uri pe serviciul advers.

Galateanca venita din calificari a impresionat si in primele doua tururi: 6-3, 4-6, 6-2 cu Daria Kasatkina (Rusia. 32 WTA), respectiv 6-2, 6-3 cu Sloane Stephens (SUA, 21 WTA). Patricia intra in Top 100 WTA, de saptamana viitoare, dupa calificarea in sferturi la Madrid.

Pentru accederea in turul urmator la Madrid, Patricia Tig si-a asigurat 245 puncte in clasamentul WTA si un cec in valoare de 114.560 de euro.

In sferturile de finala ale competitiei patronate de catre Ion Tiriac, Patricia Tig o va intalni pe australianca Samantha Stosur (32 ani, locul 23 WTA), scrie MEDIAFAX.

Sorana Cirstea- Laura Siegemund, scor 6-4, 7-6 (9)

Meciul a durat doua ore si 6 minute. Pe durata partidei, Sorana a servit un as si a comis doua duble greseli. Romanca a castigat 53% dintre mingile jucate cu primul serviciu si 61% dintre cele cu serviciul 2. Cirstea si-a pierdut de 4 ori serviciul si a izbutit 5 break-uri.
Citeste si:
Ashleigh Barty, viața după tenis: fostul lider mondial a devenit...
Ashleigh Barty, viața după...

Este un succes neasteptat din partea romancei, prin prisma pozitiilor ocupate in clasament de catre cele doua, dar mai ales tinand cont ca Laura Siegemund este intr-o forma foarte buna. Sportiva din Germania are un bilant de 14 victorii si 3 infrangeri pe zgura in acest an. Siegemund a facut finala la Stuttgart, unde a trecut pe rand de capii de serie Simona Halep, Roberta Vinci si Agnieszka Radwanska.

De cealalta parte, Sorana Cirstea ajunge pentru prima data in sferturile unui turneu de categorie Premier Mandatory. Cirstea (26 de ani) va reintra, de saptamana viitoare, in primele 100 de jucatoare din lume.

Sorana Carstea a precizat, marti, intr-un interviu pentru site-ul WTA, ca are o noua tehnica la serviciu si o alta perspectiva asupra tenisului, dar ca este pregatita sa revina in elita tenisului mondial.

Pentru accederea in turul urmator la Madrid, Sorana Cirstea si-a asigurat 215 puncte in clasamentul WTA si un cec in valoare de 114.560 de euro.

Citeste si:
Novak Djokovic a câștigat pentru a zecea oară Australian Open
Novak Djokovic a câștigat...

In sferturile de finala ale competitiei patronate de catre Ion Tiriac, Sorana Cirstea o va intalni pe sportiva slovaca Dominika Cibulkova (26 de ani, locul 38 in clasamentul WTA). Bilantul intalnirilor directe dintre cele doua jucatoare este 3-1 pentru Cibulkova.

Simona Halep- Timea Bacsinszky, scor 6-2, 6-3

Jucatoarea de tenis Simona Halep (locul 7 in clasamentul WTA) a castigat, miercuri, meciul cu elvetianca Timea Bacsinszky (15 WTA), scor 6-2, 6-3, in optimile de finala ale turneului de la Madrid, si va evolua impotriva Irinei Begu (34 WTA) in sferturile competitiei desfasurate pe zgura.

Partida a durat o ora si 12 minute. Pe durata meciului, Simona a servit 2 asi si a comis o dubla greseala. Procentajele la serviciu au fost bune, 60% puncte castigate cu primul serviciu si 60% cu serviciul 2. Romanca si-a pierdut serviciul de doua ori si a reusit 5 break-uri.

Citeste si:
O celulă teroristă islamistă a planificat atacuri asupra...
O celulă teroristă islamistă...

Simona (24 de ani) si-a luat revansa pentru sfertul de finala pierdut in urma cu aproximativ o luna la Miami. Atunci, Bacsinszky (26 de ani) s-a impus pe suprafata dura cu scorul 4-6, 6-3, 6-2. Bilantul confruntarilor directe dintre romanca si elvetianca a devenit 3-1 pentru Halep.

In sferturile de finala ale competitiei patronate de catre Ion Tiriac, Simona Halep o va intalni pe Irina Begu (25 de ani, locul 34 in clasamentul mondial). Va fi a patra confruntare directa dintre cele doua jucatoare din Romania. Halep conduce cu 3-0, toate victorii in minimum de seturi, iar ultimul meci s-a disputat in 2012.

Irina Begu a invins-o in optimile de finala ale turneului WTA Premier Mandatory de la Madrid pe jucatoarea Christina McHale din State Unite, scor 6-7, 6-4, 6-4.

Programul zilei de joi

Iata programul zilei de joi in cadrul turneului WTA Premier Mandatory de la Madrid:
  • Ora 13:00 Louisa Chirico (SUA, 130 WTA) - Daria Gavrilova (Australia, 39 WTA)
  • Ora 15:00 Simona Halep (Romania, 7 WTA) - Irina Begu (Romania, 34 WTA)
  • Ora 16:00 Sorana Cirstea (Romania, 127 WTA) - Dominika Cibulkova (Slovacia, 38 WTA)
  • Ora 22:30 Patricia Tig (Romania, 137 WTA) - Samantha Stosur (Australia, 23 WTA)
Citeste si:
Româncele și-au aflat adversarele la Australian Open 2023. Pe cine...
Româncele și-au aflat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.