Sport 3 Mai 2016 12:06
Mark Selby a castigat Campionatul Mondial de snooker, dupa ce l-a invins in finala, scor 18-14, pe chinezul Ding Junhui in finala de la Crucible. Este al doilea titlu mondial pentru jucatorul englez, dupa cel obtinut in 2014.

Supranumit "Bufonul din Leicester", Mark Selby, este noul campion mondial din snooker. Jucatorul englez a condus de la un capat la celalalt finala cu chinezul Ding Junhui. Dupa primele doua sesiuni, Mark Selby a condus cu 10-7. Adversarul sau a dat semne de revenire in prima repriza a sesiunii a treia si a redus din diferenta, 11-10.

Selby a fost mai puternic din punct de vedere psihic si a facut un joc tactic perfect, astfel ca, inaintea sesiunii decisive, avea un avans de 3 jocuri, 14-11. Ding Junhui a incercat sa mai revina o data in meci, a ajuns la 16-14, de unde Selby a castigat doua frame-uri consecutive si a inchis finala cu scorul de 18-14. Este al doilea titlul mondial pentru Mark Selby in ultimii trei ani, scrie MEDIAFAX.

Englezul in varsta de 32 de ani a castigat primul trofeu la Crucible in 2014, cand a trecut de compatriotul sau, Ronnie O’Sullivan, dupa o revenire incredibila si s-a impus cu 18-14. Profesionist din 1999, Mark Selby si-a impinit atunci marele vis, acela de a castiga Campionatul Mondial. Dupa ce in 2007 a pierdut ultimul act disputat impotriva scotianului John Higgins, englezul s-a impus acum in fata marelui favorit, Ronnie O’Sullivan.

Pentru triumful obtinut la Sheffield, Mark Selby a primit un cec in valoare de 330 000 de lire sterline, cel mai mare premiu din istoria sportului. Totodata, jucatorul englez ramane pe primul loc in clasamentul mondial pentru sezonul urmator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.