Sport 1 Mai 2016 12:20
Lucian Bute si Badou Jack au incheiat la egalitate, duminica dimineata, printr-o decizie majoritara a arbitrilor (117-111, 114-114, 114-114), partida pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, in arena DC Armory din Washington, iar Badou Jack isi pastreaza centura.

Doi dintre arbitrii-judecatori au dat un scor de 114-114, in timp ce al treilea l-a vazut invingator pe Jack, cu 117-111. Conform regulamentului, la meci egal campionul isi pastreaza centura.

Partida a fost echilibrata, iar Badou Jack a fost solid pe picioare si a incasat putine lovituri. De cealalta parte, Lucian Bute a avut o miscare foarte buna, a avut o prestatie buna in aparare, dar nu a gasit loviturile puternice pentru a-l destabiliza pe suedez. Potrivit USA Today, Bute a inceput mai bine si a castigat primele 4 reprize de cate 3 minute. Ulterior, Jack a inceput sa domine partide si a reusit o serie de lovituri la corp si a parut mai rapid cu upercuturi si crosee. Cu patru runde inainte de final, Bute a inceput sa dea semne de oboseala si romanul a pierdut din forta loviturilor, iar miscarea in ring a avut de suferit. Totusi, specialistii considera ca finalul i-a apartinut lui Bute, care a insistat mai mult in ofensiva, in timp ce Jack a fost pasiv si conservator. Totodata, romanul i-a provocat o sangerare la arcada suedezului, in ultima repriza, dar nu a mai avut timp sa exploateze aceasta slabiciune.

Statistica meciului arata ca Badou Jack a incercat 100 de lovituri in plus fata de Lucian Bute (278-179). Badou Jack a concretizat 40% dintre incercari, in timp ce Lucian Bute a reusit doar 21% dintre lovituri.

Centura de campion mondial WBC ramane la suedez, dar rezultatul ii deschide lui Bute sansa unui nou meci de nivel inalt.

Imediat dupa decizia arbitrilor, Badou Jack a fost extrem de nemultumit: "A fost o porcarie. Eu am castigat lupta, cred ca stie si Bute asta. Loviturile lui nu m-au ranit. M-a lovit o singura data mai puternic. Recunosc ca am fost slab in ultimele reprize, dar am dominat in rest. Dupa aprecierea mea, cred ca am castigat 8 runde si am pierdut 4. N-a fost lupta lui Bute, a fost decizia arbitrilor."

Floyd Mayweather, presedintele companiei Mayweather Promotions, care a promovat evenimentul, a precizat dupa confruntare: "Badou Jack a castigat clar acest meci. Trebuia sa fie o decizie unanima. Primul arbitru, care a dat 117-111, a fost cel mai aproape de adevar. Avem nevoie de noi arbitri in boxul profesionist. Vreau ca sportivii sa fie mai respectati".

Citeste si:
VIDEO Reprezentanta Indiei, Harnaaz Sandhu, este câştigătoarea Miss...
VIDEO Reprezentanta Indiei,...

Lucian Bute a fost diplomat la finalul partidei: "A fost o lupta stransa. Felicitari pentru Badou Jack, este campionul mondial, pastreaza centura. Ii multumesc si lui Floyd Mayweather pentru organizarea acestei gale. Sigur ca vreau sa boxez cu invingatorul dintre Badou Jack si James DeGale. Inca mai sper la o centura. Nu ma retrag! Meciul meu cu DeGale din noiembrie a fost, de asemenea, foarte echilibrat."

Unele site-uri de profil din SUA scriu ca alegerea arbitrilor a fost gresita pentru aceasta partida si sugereaza implicit ca decizia lor a fost eronata, iar Badou Jack ar fi trebuit sa castige. Site-ul roundbyroundboxing.com noteaza ca arbitrul Omar Mintum a oficiat doar doua lupte catre o decizie, in ultimii 3 ani. Dan Rafael, comentator ESPN specializat pe box, a precizat ca decizia arbitrilor este incorecta si ca Badou Jack ar fi trebuit sa castige cu 116-112, desi Lucian Bute a boxat foarte bine si a incheiat meciul in forta.

Citeste si:
Ministrul Muncii vrea sa desfiinteze ghiseele din casele de pensii
Ministrul Muncii vrea sa...

Lucian Bute, 36 de ani, are un palmares de 32 de victorii, 25 prin KO, si 3 infrangeri. Ultima oara, romanul a boxat in noiembrie 2015, cand a fost invins de britanicul James DeGale. Lucian Bute a fost campion mondial la categoria supermijlocie timp de 4 ani si jumatate si si-a aparat centura IBF cu succes de 9 ori. A fost al 13-lea meci pentru titlu din cariera romanului.

Suedezul Badou Jack are 32 de ani si avea in palmares pana la confruntarea de azi 20 de victorii (12 prin KO), o remiza si o infrangere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.