Sport 27 Aprilie 2016 17:56
Presedintele FIFA, Gianni Infantino, vrea sa organizeze un meci amical de fotbal intre Coreea de Nord si Coreea de Sud.

Nationalele de fotbal ale celor doua tari au mai jucat doua meciuri amicale in 1990 si unul in 2005. Presedintele FIFA, elvetianul Gianni Infantino, are planuri mari in primul sau an de mandat. In varsta de 46 de ani, Infantino a anutat ca vrea sa organizeze un meci amical intre Coreea de Nord si Coreea de Sud, tari care s-au aflat in razboi in perioada 25 iunie 1950-27 iulie 1953.

"Trebuie sa unim pe toata lumea in jurul unui meci de fotbal. Sunt gata sa ajut si sa ofer sprijin cu orice este necesar. Uneori, visele pot deveni realitate. Aceste lucruri pot fi reale. In plus, eu cred ca trebuie sa marim numarul de echipe care participa la Cupa Mondiala. Opt echipe in plus ar fi o cifra justa", a fost declaratia data agentiei Reuters de catre presedintele FIFA, Gianni Infantino.

Nascut la Blig-Glis, Gianni Infantino are dubla cetatenie, elvetiana si italiana, este de profesie avocat si a terminat cursurile celebrei Universitati de la Fribourg (Elvetia). Infantino a ocupat functia de secretar general al UEFA pana in 2009, iar pe 26 februarie 2016 a fost ales prin vot in functia de presedinte al FIFA. Numele lui Gianni Infantino apare si in Dosarul Panama, potrivit agentiei Reuters, citate de MEDIAFAX.

Echipele nationale de fotbal ale Coreei de Nord si Coreei de Sud s-au intalnit de doua ori in octombrie 1990 si o data in 2005, intr-o partida disputata la Seul. Razboiul Coreei a fost un conflict militar intre Republica Coreea si Republica Populara Democrata Coreeana. Coreea de Sud a avut drept aliati Natiunile Unite, iar Coreea de Nord a fost sprijinita de Republica Populara Chineza, cu ajutor militar din partea Uniunii Sovietice. Razboiul a inceput la data de 25 iunie 1950, iar finalul razboiului a coincis cu semnarea unui armistitiu la data de 27 iulie 1953.

Razboiul a pornit din cauza delimitarii fizice a Coreei printr-un acord al Aliatilor victoriosi in Razboiul Pacificului. Peninsula Coreea a apartinut Japoniei din anul 1910 pana la finele celui de-al Doilea Razboi Mondial. In 1945, in urma capitularii Japoniei, administratia americana a impartit peninsula de-a lungul paralelei 38, trupele americane ocupand partea de sud, iar cele sovietice partea de nord.

Citeste si:
Audi, BMW și Mercedes, amendate în Coreea de Sud pentru manipularea...
Audi, BMW și Mercedes,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.