Sport 21 Aprilie 2016 15:08
Anul 2016 a inceput cu un scandal urias ce a zguduit lumea tenisului mondial. O investigatie realizata de BBC alaturi de cei de la Buzzfeed a dezvaluit faptul ca in ultimii zece ani, Corpul de Integritate in Tenis a primit plangeri referitoare la partide trucate, sportivi de top 50 fiind implicati.

In contextul acestor informatii, Halep a fost intrebata de italieni ce parere are despre acest flagel al meciurilor aranjate. Simona a declarat ca nu a fost niciodata contactata pentru a nu-si apara corect sansele intr-o partida, iar in eventualitatea in care va fi pusa intr-o asemenea situatie, va raporta totul sefilor WTA, anunta ProSport.

"Ca sa fiu sincera, pe mine nu m-a abordat nimeni pentru a face asa ceva. Daca se va intampla sa fiu contactata pentru a truca un meci stim cu totii ce avem de facut: ne adresam celor de la WTA, iar mai departe se ocupa ei de aceasta problema"
, a declarat Simona Halep pentru tennisitaliano.it.

Pe 18 ianuarie, in startul Australian Open, BBC anunta ca Corpul de Integritate in Tenis (TIU) a primit in mod repetat, in ultimii zece ani, plangeri cu privire la 16 jucatori din top 50, printre acestia numarandu-se si opt sportivi care au participat la actuala editie a turneului Australian Open, screi MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, care a realizat o investigatie impreuna cu Buzzfeed, suspiciunile sunt legate inclusiv de meciuri de la Wimbledon. BBC mentiona ca in urma anchetei s-au descoperit ca retele de pariori din Rusia si Italia au castigat sute de mii de lire sterline din pariurile pe meciuri suspectate ca ar fi fost aranjae. Trei dintre meciuri s-au disputat la Wimbledon.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.