Sport 19 Aprilie 2016 19:06
Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a declarat intr-o conferinta de presa, ca nu este de acord cu schimbarea sistemului competitional pana la finalul sezonului 2018-2019, chiar daca unele cluburi si-ar dori acest lucru, printre care Chiajna si Petrolul.
"Nu a fost nicio discutie legata de sistemul competitional. Din punctul nostru de vedere si al multor cluburi acest sistem nu se poate schimba. Bineinteles ca unii sunt nemultumiti ca sunt la retrogradare si le-ar prinde bine daca s-ar mari numarul de echipe. Dar am facut un contract pentru drepturile de televizare care aduc bani foarte multi si cluburile traiesc din acesti bani. Nu se poate modifica acest sistem pentru ca este conditie in contractul cu ISB. Este un sistem mult mai interesant, lumea fotbalului este multumita si in special suporterii. Nu am mai vazut stadionul cu 50.000 de oameni de mult timp la un derby. Acest sistem va fi mentinut cel putin pana se termina contractul cu televiziunile", a declarat Gino Iorgulescu, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal nu si-ar dori ca forul pe care-l conduce sa preia organizarea ligii secunde de la Federatia Romana de Fotbal. "In Adunarea Generala din 14 aprilie a fost scos un articol. La solicitarea Ministerului Tineretului si Sportului, a trebuit sa fie eliminat articolul 14 din statutul modificat care spune ca LPF poate organiza si alte competitii cu acordul FRF. A fost scos pentru ca MTS nu stiu pe ce motiv a respins acest articol. Noi am vrut sa punem acest articol, ca in viitor, daca ne mai gandim la vreo competitie sa putem sa o organizam. Nu stiu la ce s-a gandit federatia, poate s-a gandit ca suntem interesati sa preluam Liga a II-a, ceea ce nu ne intereseaza. Cupa Ligii va fi organizata in continuare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.