Sport 18 Aprilie 2016 12:16
Rafael Nadal a castigat, duminica, finala turneului Masters de la Monte Carlo, dupa ce s-a impus, in trei seturi, scor 7-5, 5-7, 6-0, in fata francezului Gael Monfils. Spaniolul a cucerit trofeul cu numarul noua la competitia din Principat.

Rafael Nadal a avut nevoie de o ora si 47 de minute pentru a se impune in fata francezului Gael Monfils. Numarul 5 mondial facut break-ul decisiv in game-ul 12 si s-a impus cu 7-5. Mansa secunda a fost la fel de echilibrata si s-a incheiat cu un scor identic, insa, de aceasta data, castigator a fost francezul Monfils. Setul decisiv a fost la discretia lui Rafael Nadal, care nu i-a mai cedat nici macar un game adversarului sau.

S-a terminat 7-5, 5-7, 6-0 pentru Rafael Nadal, care a cucerit al noualea trofeu la Monte Carlo. Celelalte opt au fost adjudecate consecutiv, in perioada 2005-2012. Ultimul act cu Gael Monfils a reprezentat finala cu numarul 100 pentru jucatorul iberic, care s-a impus in 68 dintre acestea. Totodata, Nadal a ajuns si la 28 de turnee Masters castigate, fiind la egalitate cu liderul mondial, Novak Djokovic, scrie MEDIAFAX.

Ibericul in varsta de 29 de ani se afla la primul titlu castigat dupa o pauza de opt luni. Nadal a triumfat ultima data in august 2015, la Hamburg, unde s-a impus in fata lui Fabio Fognini, scor 7-5, 7-5.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.