Sport 17 Aprilie 2016 15:15
Jucatoarea de tenis Simona Halep (locul 6 in clasamentul mondial) a pierdut, duminica, meciul disputat la Cluj-Napoca cu sportiva germana Angelique Kerber (locul 3 WTA), scor 2-6, 2-6, in play-off-ul Cupei FED, disputat pe zgura, iar rezultatul general al confruntarii Romania - Germania devine 1-2.

Meciul disputat in Sala Polivalenta din Cluj a durat o ora si 7 minute. Pe durata partidei, Simona (24 de ani) si-a pierdut de 6 ori serviciul si a reusit doar doua break-uri. Halep a reusit un as si a comis o dubla greseala. Procentajul primului serviciu a fost 68%, dintre care doar 50% dintre puncte castigate. Serviciul 2 a functionat foarte slab, cu doar 29% dintre mingi adjudecate de catre romanca.

Angelique Kerber a etalat o tactica de joc foarte agresiva si a controlat partida. Nemtoaica a reusit 21 de mingi direct castigatoare, spre deosebire de cele 7 ale romancei.Totodata, Kerber a comis mai putine erori nefortate, 23, in raport cu cele 26 ale Simonei, scrie MEDIAFAX.

Simona Halep castigase toate confruntarile, 3 la numar, cu Angelique Kerber pana la meciul de duminica. Halep s-a impus la Saint-Raphael (in 2009), Doha (2014) si Toronto (2015). Toate meciurile s-au disputat pe suprafata rapida, hardcourt.

In urma acestui rezultat, Germania devine favorita la castigarea confruntarii, intrucat conduce cu 2-1 la general. Romania poate impinge disputa in jocul decisiv de dublu, daca va castiga ultimul meci de simplu.

Imediat dupa infrangerea suferita de catre Halep, reprezentantii Federatiei Romane de Tenis au anuntat ca al doilea meci de simplu de duminica din Cupa FED va fi jucat de Monica Niculescu, care o inlocuieste pe Irina Begu, aceasta fiind anuntata initial. Niculescu (pozitia 31 WTA) o va intalni pe Andrea Petkovic (locul 30 WTA). Bilantul intalnirilor directe este egal, 2-2. Niculescu a castigat ambele meciuri disputate pe zgura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.