Sport 13 Aprilie 2016 10:10
Miodrag Belodedici, fost mare international al fotbalului romanesc si actual consilier al presedintelui FRF, a mers, marti, la liceul “Henri Coanda” din Bucuresti, pentru a-i indemna pe tineri sa faca sport.

Federatia Romana de Fotbal s-a alaturat proiectului “Suntem generatia in miscare” implementat de fundatia PRAIS si incearca astfel sa-i convinga pe tineri sa faca sport. Initiativa are ca obiective informarea si educarea elevilor din clasele a IX-a, a X-a si a XI-a, a familiilor acestora si a publicului larg cu privire la beneficiile stilului de viata sanatos, ale activitatilor fizice zilnice, ale sportului, ale alimentatiei echilibrate, alaturi de promovarea valorilor morale si a cunoasterii, scrie MEDIAFAX.

In cadrul editiei 2016, proiectul va activa peste 65.000 de adolescenti si peste 2.750 de cadre didactice din orasele participante: Bucuresti, Brasov, Ploiesti, Timisoara si Cluj-Napoca.

Prezent la Colegiul Tehnic de Aeronautica “Henri Coanda”, Miodrag Belodedici le-a vorbit tinerilor despre beneficiile sportului. “E important sa faceti miscare! Nu conteaza unde si cum, nu ma refer neaparat la sport de performanta. De exemplu, dimineata, dupa ce va treziti, faceti cateva exercitii fizice si respirati adanc. O sa vedeti ca va veti simti mult mai bine. Veti incepe ziua cu un alt tonus. Cand eram copil, alergam toata ziua. Acum, timpul nu prea imi mai permite, dar am grija de mine in continuare. Stiu ca acum sunt multe tentatii care va tin in casa. Ma refer, la tablete si calculatoare. Totusi, iesiti din casa in timpul liber. Mergeti in parcuri. Miscarea va face bine! In plus, va mai si distrati”, a spus Belodedici pentru FRF.

Ex-internationalul roman, cu 55 de selectii in nationala, a acceptat si intrebari din partea liceenilor, fiind chestionat cu privire la cele doua finale de Cupa Campionilor care i-au adus in palmares cele doua trofee continentale. La finalul intalnirii, Belodedici a acordat autografe si s-a fotografiat cu tinerii de la liceul din cartierul Baneasa, noteaza site-ul frf.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.