Sport 11 Aprilie 2016 18:10
Liderul clasamentului mondial de motociclism viteza, Marc Marquez, a castigat Marele Premiu al Americilor, desfasurat pe circuitul de la Austin, a treia etapa a campionatului mondial. Spaniolul a fost urmat de Jorge Lorenzo si Andrea Iannone.

Spaniolul Marc Marquez a plecat din pole-position in cursa desfasurata pe circuitul de la Austin. Liderul clasamentului general s-a instalat la conducerea cursei de la inceput si nu a mai cedat pana la final. Italianul Valentino Rossi a abandonat dupa doua tururi si i-a lasat cale libera spaniolului de la Honda pentru castigarea cursei, potrivit MEDIAFAX.

Ghinionistul inceputului de sezon este Andrea Dovizioso de la Ducati. Pilotul italian a fost nevoit sa abandoneze, dupa ce a fost acrosat de Dani Pedrosa, de la Repsol Honda. Este a doua cursa cand Dovizioso are parte de un asemenea incident. In etapa trecuta, in Marele Premiu al Argentinei, a fost scos in afara circuitului de colegul sau, Andrea Iannone.

Victoria de la Austin este cea de-a patra pentru Marc Marquez pe pamant american, care este lider in clasamentul mondial, cu 66 de puncte, urmat de Jorge Lorenzo, cu 45 de puncte si Valentino Rossi, cu 33 de puncte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.