Sport 7 Aprilie 2016 14:54
Suedezul Ulf Karlsson, fostul antrenor al lotului national de atletism, al Suediei l-a acuzat pe starul lui PSG, Zlatan Ibrahimovic ca ar fi fost dopat in perioada in care ar fi jucat pentru Juventus Torino intre 2004 si 2006.

”Zlatan a luat in plus 10 kg in 6 luni in perioada in care juca la Juventus. Cred ca era dopat, asta e parerea mea. Si sunt sigur de asta! Este imposibil sa pui 10 kg de muschi intr-un timp atat de scurt. Cred ca asta era cultura clubului la acel moment. Si Albin Ekdal a pus 8 kg in plus la acelasi club. Au avut un doctor care apoi a fost suspendat 22 de luni”, a declarat initial Karlsson pentru ziarul suedez NWT, potrivit MEDIAFAX.

Declaratia vine din partea unui om care a recunoscut ca a folosit substante interzise in perioada in care a activat ca sportiv. La doua zile distanta dupa prima declaratie, fostul antrenor al lotului national de atletism al Suediei a spus in Sportbladet ca nu-l acuza direct pe Ibrahimovic.

“Sa ne intelegem. Eu nu-l acuz de ceva pe Zlatan. Eu spun doar ce facea Juventus si l-am nominalizat pe Ibrahimovic pentru ca e un nume mare. Ca e vorba de el sau de altul, nu conteaza, el a fost dat doar ca exemplu.” a spus Karlsson in Sportbladet.

Raspunsul Federatiei de Fotbal din Suedia a venit imediat. Lars Richt, managerul echipei nationale de fotbal i-a cerut lui Karlsson sa vina cu dovezi in sprijinul afirmatiilor sale.

„Nu stiu pe ce se bazeaza acest om cand face astfel de afirmatii. Le-am citit si eu si mi se par incredibile. Este o surpriza pentru noi toti. Nu vrea sa spun lucruri pe care sa le regret ulterior, cred ca asta spune totul” a spus Richt, conform Aftonblaadet.

Ibrahimovic, care a juca la Juve intre 2004 si 2006, nu a fost niciodata depistat pozitiv la un control doping, iar doctorul clubului Juventus din acea perioada a fost achitat ulterior de orice vina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.