Sport 7 Aprilie 2016 15:36
Jurgen Klopp, antrenorul echipei engleze Liverpool, a declarat, miercuri, inaintea meciului cu Borussia Dortmund, din sferturile de finala ale Europa League, ca atentia de care beneficiaza la intoarcerea in Dortmund este mai mare decat daca ar fi in Coreea de Nord.

Liverpool va juca, joi, de la ora 22.05 (ora Romaniei), in deplasare la Borussia Dortmund, in meciul tur al sferturilor de finala din Europa League. "S-au spus multe, dar este usor pentru mine sa revin la Dortmund, intrucat am multi prieteni aici", a declarat Klopp, la conferinta de presa. Jurgen Klopp a antrenat la Dortmund timp de sapte ani.

20 de echipe de televiziune, aproximativ 40 de fotojurnalisti si peste 100 de jurnalisti au fost prezenti la conferinta de presa dinaintea meciului din Europa League de la Dortmund. "Atentia pe care o primesc aici e mai mare decat daca as fi in Coreea de Nord. Nu ma gandesc la situatia mea, nici macar pentru o secunda.", a declarat Klopp, citat de BBC si MEDIAFAX.

Antrenorul echipei Liverpool a precizat ca fosta sa formatie, aflata pe locul 2 in Bundesliga, la 5 puncte in spatele liderului Bayern Munchen, este favorita in meciul de joi si a recunoscut faptul ca Liverpool se afla in fata unei mari provocari. "Am analizat modul in care joaca Dortmund, dar fotbalistii mei nu au venit aici fara speranta de a obtine un rezultat pozitiv. Daca nu vom performa la cel mai inalt nivel, va fi usor pentru Dortmund, dar de ce m-as gandi la asta?", a mentionat Klopp, potrivit BBC.

Liverpool nu a pierdut niciun meci in acest sezon de Europa League si a eliminat-o pe Manchester United in optimile de finala ale competitiei continentale. "Confruntarea cu United a fost cea mai dura, un mare meci si o mare presiune, asa ca suntem pregatiti pentru dubla cu Dortmund. Avem nevoie si de putin noroc.", a declarat Klopp.

Antrenorul Borussiei Dortmund, Thomas Tuchel, a declarat ca nimeni nu a uitat performantele lui Jurgen Klopp la echipa germana: "Sunt sigur ca Jurgen va fi primit extrem de calduros pe Westfalenstadion. Clubul a ajuns la aceasta anvergura si gratie lui Klopp. Dar cand arbitrul va fluiera inceputul meciului de azi, sunt sigur ca Jurgen va face totul pentru a castiga".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.