Sport 7 Aprilie 2016 12:48
Tenismena Irina Begu (locul 34 WTA) a castigat, miercuri seara, meciul cu americanca Bethanie Mattek (89 WTA), scor 6-4, 4-6, 6-2, in turul 2 al turneului WTA Premier de la Charleston, Statele Unite ale Americii, disputat pe zgura si dotat cu premii totale in valoare de 753.000 de dolari.

Meciul a durat 2 ore si 27 de minute si a stat sub semnul echilibrului pana in setul decisiv. Irina a inceput mai bine meciul si a castigat primul set, dar pe fondul unui joc mediocru la serviciu. Totusi, Begu a fost ajutata de slabiciunile majore la serviciu ale sportivei din SUA. In setul secund, Mattek a servit aproape ireprosabil si s-a impus pe final. In decisiv, romanca s-a concentrat mult mai bine, nu si-a pierdut deloc serviciul si a castigat doua game-uri pe serviciul adversarei, pentru a inchide meciul.

Pe durata partidei, Irina a servit 3 asi si a comis 3 duble greseli, iar procentajul primului serviciu a fost de 68%. Begu a castigat 59% dintre puncte jucate cu primul serviciu si 51% cu serviciul 2. Romanca i-a oferit nu mai putin de 14 ocazii de break adversarei, dar a salvat 10 dintre acestea. La retur, Irina a aratat constanta si a izbutit 6 game-uri pe serviciul lui Bethanie Mattek.

A fost a patra intalnire dintre cele doua jucatoare de tenis. Begu conduce cu 4-0, intrucat se mai impusese in 2012, la Linz (suprafata dura) si in 2015 la Rio de Janeiro si la French Open (ambele pe zgura), scrie MEDIAFAX.

Pentru accederea in optimile de finala ale turneului de la Charleston, Irina Begu va primi 55 de puncte in clasamentul WTA si un cec in valoare de 8.955 de dolari.

In turul urmator al competitiei din Statele Unite, Irina o va intalni pe Monica Puig (Puerto Rico, locul 62 WTA), care a trecut in aceasta dimineata de sportiva germana Andrea Petkovic (28 WTA), scor 7-5, 6-2. Cele doua jucatoare se vor intalni pentru prima data in cariera. Meciul este programat sa inceapa la ora 23.00, ora Romaniei.

Irina Begu trebuie sa apere destule puncte in clasamentul WTA la Charleston, intrucat in 2015 a ajuns pana in sferturi de finala.

Citeste si:
Handbal: România s-a calificat la Campionatul European - EHF EURO...
Handbal: România s-a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.