Sport 7 Aprilie 2016 08:30
Nico Rosberg, pilotul de la Mercedes, este implicat in celebrul dosar Panama Papers. Pe langa Rosberg, mai apar numele lui Jarno Trulli dar al fostului presedinte al echipei Ferrari, Luca di Montezemolo.

Contractul dintre Rosberg, tatal sau, campionul mondial de Formula1, Keke Rosberg, si echipa Mercedes a fost semnat prin intermediul unei companii offshore. Aceasta se numeste Ambitious Group Limited si a fost infiintata in Insulele Virgine Britanice si era folosita de familia Rosberg pentru a evita plata taxelor si impozitelor catre statul german.

Nico Rosberg si tatal sau au decis sa nu comenteze aceasta dezvaluire, iar avocatul familiei a declarat pentru L'Equipe ca aceasta situatie „este o chestiune privata”. Pilotul german a castigat in 2016 primele doua Grand Prix-uri ale sezonului din Formula1, cel al Australiei si cel al statului Bahrain, informeaza MEDIAFAX.

Un alt nume ce apare in Dosarul Panama, fostul pilot de Formula 1, Jarno Trulli a declarat ca nu are nimic de ascuns, deoarece detine mai multe companii in intreaga lume, in timp ce Luca di Montezemolo a spus ca nu are habar de existenta firmei de avocatura Mossack Fonseca.
Pe langa Nico Rosberg alte nume importante ale sportului mondial apar in cea mai mare scurgere de informatii din istoria presei mondiale. Lionel Messi, Michel Platini sau noul presedinte FIFA Gianni Infantino sunt alte nume ce ar fi apelat la serviciile companiei de avocatura, Mossack Fonseca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.