Sport 6 Aprilie 2016 16:37
Tatyana Lysenko, campioana olimpica de la Londra la aruncarea ciocanului, a fost suspendata provizoriu pentru dopaj, informeaza BBC.

Deocamdata nu a fost facuta publica substanta cu care sportiva din Rusia s-ar fi dopat. Oficiali ai Federatiei Internationale de Atletism (IAAF) au declarat ca rusoaica a fost prinsa dopata in urma reanalizarii unor probe prelevate la campionatul mondial din 2005 de la Helsinki. Decizia definitiva in cazul atletei de 32 de ani va fi luat in urmatorul Consiliu al IAAF, ce va avea loc luna urmatoare, informeaza MEDIAFAX.

Tatyana Lysenko nu este la prima sanctiune pentru dopaj, ea a primit o suspendare de doi in 2007, dupa ce s-a descoperit ca folosise steroizi pentru a-si imbunatati calitatile sportive. Pe langa aurul de la Londra, Tayana Lysenko este dubla campioana mondiala in 2011 si 2013 si campioana europeana in 2006.

Pentru Federatia din Rusia este al doilea scandal de dopaj, dupa ce in luna noiembrie cinci atleti si patru antrenori au fost sanctionati pentru dopaj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.