Sport 6 Aprilie 2016 11:47
Recent ales ca presedinte al FIFA, Gianni Infantino are deja probleme serioase de imagine. Numele sau apare in Dosarele Panama dupa ce in urma cu cativa ani Infantino ar fi semnat un contract cu oamenii de afaceri argentinieni Hugo si Mariano Jinkis, extradati ulterior in Statele Unite ale Americii.

Mai exact, rapoartele arata ca Infantino, la momentul respectiv oficial al UEFA, a semnat un contract cu firma celor doi,Cross Trading, pentru drepturile de difuzare ale Ligii Campionilor in America de Sud. Ulterior acestia au vandut drepturile catre Teleamazonas, pentru un pret de trei ori mai mare.

Cross Trading, care este un offshore inregistrat intr-o mica insula din Pacific, Niue, a platit 111,000 de dolari pentru drepturile de difuzare ale Ligii Campionilor si le-a vandut mai departe pentru 311,170. Nu este singura afacera facuta de Hugo si Mariano Jinkis prin intermediul Cross Trading cu forul European. Cei doi au platit 28,000 de dolari pentru drepturile de difuzare ale SuperCupei Europei, dupa care le-a revandut pentru 126 200 de dolari, tot catre Teleamazonas.

"Numele meu este facut de ras si nu accept ca asupra integritatii mele sa planeze vreun fel de dubiu cu atat mai mult cu cat UEFA a explicat in detaliu fiecare contract si nu exista niciun fel de problema legala.” a declarat Infantino prin intermediul unui comunicat de presa al FIFA, citat de MEDIAFAX.

Infantino a fost ales ca sef al FIFA in luna februarie dupa ce predecesorul sau, Sepp Blatter a fost suspendat timp de 6 ani din fotbal, tocmai pentru dare de mita si coruptie. "Vreau sa mai spun ca nici eu si nici UEFA nu am fost vreodata contactati de catre autoritati in legatura cu aceste contracte. Mai mult, din toate relatarile din presa reiese clar ca nici eu si nici UEFA nu am facut ceva ilegal.” a mai spus Infantino.

Documentele aparute ieri seara sunt doar o parte dintre cele 11 milioane care au iesit la lumina in cea mai mare scurgere de informatii din istoria presei mondiale si au devenit cunoscute sub denumirea de Panama Papers.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.