Sport 5 Aprilie 2016 13:30
Un incident care nu face cinste tenisului a avut loc luni seara,la Charleston, in timpul meciului disputat de Irina Begu.

Romanca a invins-o pe Caroline Garcia, in trei seturi , iar frantuzoaica a avut o reactie suburbana la adresa Irinei, spunand despre sportiva noastra ca este o "tiganca imputita".


„Nu imi vine sa cred. Vorbesc franceza! Caroline Garcia a facut-o tiganca nenorocita pe Camelia Begu”, a scris,uimit, unul dintre cei care urmareau meciul dintre cele doua.

Gestul incredibil al jucatoarei din Hexagon a fost suprins de microfoanele amplasate pe centralul turneului din SUA, dupa un punct castigat de romanca pe finalul setului dicisiv. Jucatoarea in varsta de 22 de ani s-a intors cu fata catre tribune si a rostit, in limba franceza, cuvinte injositoare si rasiste: "Nu pot sa cred ca ma bate o tiganca imputita". Niciuna dintre jucatoare nu a comentat public momentul scandalos, dar pe site-ul de specialitate tennisforum.com si pe Twitter au aparut numeroase comentarii care dezaproba gestul frantuzoaicei, potrivit MEDIAFAX.

Reactii asemanatoare cu ale Carolinei Garcia au mai fost vazute la Nick Kyrgios in timpul meciurilor din ATP, insa "bad boy-ul" australian a avut decenta sa nu apeleze la formule rasiste. Astfel, gestul golanesc al fratuzoaicei pare sa fie primul facut de o jucatoare ce evolueaza la un asemenea nivel. Garcia se afla in Top 100 WTA de aprope trei ani, timp in care a cucerit un titlu WTA si s-a pozitionat pe locul 25 WTA, cel mai bun al carierei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.