Sport 5 Aprilie 2016 11:10
Tenismena Irina Begu (locul 34 WTA) a castigat, luni seara, meciul cu Caroline Garcia (Franta, 44 WTA), scor 6-4, 2-6, 7-6 (3), in primul tur al turneului WTA de la Charleston, Statele Unite ale Americii, disputat pe zgura si dotat cu premii totale in valoare de 753.000 de dolari.

Meciul a foarte extrem de echilibrat si a durat doua ore si 46 de minute. Pe durata partidei, Irina Begu (25 de ani) a servit 9 asi si a comis 6 duble greseli, iar procentajul primului serviciu a fost 62%. Romanca si-a adjudecat 73% dintre punctele jucate cu primul serviciu si 46% dintre cele cu serviciul 2. Irina si-a pierdut de 3 ori serviciul si a castigat doar doua game-uri pe serviciul adversarei. Totusi, Begu a castigat mai multe puncte decat Garcia, 114 comparativ cu 106.

A fost a treia intalnire dintre cele doua jucatoare. Begu se mai impusese in 2014, in calificari la New Haven, Statele Unite ale Americii, pe hard, iar Garcia a castigat tot la New Haven, in primul tur.

Pentru accederea in turul secund al competitiei din Statele Unite ale Americii, Irina Begu va primi 30 de puncte WTA si un cec in valoare de 4.585 de dolari.

In urmatorul tur, Begu va juca, cel mai probabil miercuri, cu invingatoarea din partida Bethanie Mattek (SUA, locul 89 WTA) - Teliana Pereira (Brazilia, 49 WTA). Irina are de aparat destule puncte in acest turneu, intrucat in 2015 a ajuns pana in sferturi de finala la Charleston.

A fost primul meci jucat pe zgura de catre Irina Begu in acest an, in conditiile in care este suprafata ei favorita. In 2016, romanca a castigat 5 meciuri si a pierdut 5 partide. Cea mai buna performanta a fost inregistrata la Miami, SUA, pe suprafata dura, unde a fost eliminata in saisprezecimi de Madison Keys.

Patricia Tig, eliminata in primul tur

Patricia Tig, locul 131 WTA, a pierdut un meci extrem de disputat in mansa inaugurala a turneului Premier de la Charleston (SUA). Romanca a fost invinsa luni seara de Laura Siegemund din Germania, locul 75 WTA, in trei seturi, scor 4-6, 6-3, 6-3.

Venita din postura de lucky loser pe tabloul principal al competitiei dotate cu 687.000 de dolari, Tig a inceput curajos si s-a impus intr-un prim set in care a castigat de doua ori pe serviciul advers, lasandu-i un singur break nemtoaicei. Dar Patricia nu putut mentine ritmul cu o jucatoare ce se poate lauda cu victorii la Jelena Jankovic, Kristina Mladenovic sau Irina Begu, toate reusite in 2016, scrie MEDIAFAX.

Desi a dat impresia ca poate produce surpriza si a condus cu 3-1 in actul decisiv, galateanca s-a blocat inaintea liniei de sosire. Siegemund a realizat o serie de 5 game-uri consecutive si a inchis partida cu scorul de 4-6, 6-3, 6-3, dupa doua ore si 45 de minute.

Citeste si:
Lord of the Dance revine în România în cadrul turneului aniversar...
Lord of the Dance revine în...

Pentru prezenta in primul tur la Charleston, turneu disputat pe zgura verde, Patricia Tig s-a ales cu un cec in valoare de 2.355 de dolari si 1 punct WTA.

Pe tabloul principal raman doua reprezentante ale Romaniei: Irina Begu, locul 34 WTA, calificata in turul secund dupa 6-4, 2-6, 7-6 cu Caroline Garcia, Franta, locul 44 WTA, si Alexandra Dulgheru, locul 97 WTA, care marti va evolua in turul I contra canadiencei Eugenie Bouchard, locul 46 WTA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.