Sport 4 Aprilie 2016 15:14
Tenismenul sarb Novak Djokovic (locul 1 ATP) a castigat, duminica seara, turneul de tenis pe suprafata rapida de la Miami, Statele Unite ale Americii, dotat cu premii totale in valoare de peste 7 milioane de dolari, dupa ce a trecut in finala de japonezul Kei Nishikori (locul 6 ATP), scor 6-3, 6-3.

Partida a durat o ora si 27 de minute. Pe durata meciului, Novak nu a servit niciun as si a comis 2 duble greseli. Djokovic a castigat 78% dintre puncte jucate cu primul serviciu si 60% cu cel de-al doilea serviciu. Sarbul si-a pierdut de doua ori serviciul si a izbutit 5 game-uri pe serviciul adversarului.

Finala de la Miami nu a oferit dramatism, meciul fiind controlat in mare parte de liderul mondial, noteaza ProSport, citat de MEDIAFAX. Kei Nishikori a inceput cu break, dar Nole a replicat imediat, egaland la 1. Sarbul a contrat excelent atacurile adversarului, rupand decisiv echilibrul primei manse, la 4-3, cu un break realizat la 30. Djokovic a inceput excelent actul secund, izbutind un break inca din primul game. A fost indeajuns pentru ca numarul 1 ATP sa se instaleze inr-o zona de confort din care nu a mai putut fi scos de Kei Nishikori, japonezul care ramane fara titlu de Masters in palmares. In plus, Nishikori a primit ingrijiri medicale in setul 2, din cauza unei probleme la genunchiul stang, iar miscarea in teren a fost deficitara din acel moment.

Djokovic face ca scorul direct dintre el si Nishikori sa devina 7-2. Pentru performanta de la Miami, Djokovic va primi 1.000 de puncte ATP si un cec in valoare de 1 milion de dolari.

Djokovic (28 de ani) a cucerit al 28-lea titlu de Masters al carierei si devine recordmen absolut la acest capitol. Sarbul l-a devansat pe Rafael Nadal (Spania, 5 ATP), care detine 27 de trofee din seria respectiva. Totodata, Novak Djokovic a mai stabilit o cifra istorica, ajungand la 6 triumfuri in turneul de la Miami si egalandu-l pe Andre Agassi, si el sextuplu campion la competitia desfasurata in Florida. Djokovic si-a mai trecut in palmares editiile din 2007, 2011, 2012, 2014 si 2015.

Nole realizeaza a patra "dubla" Indian Wells-Miami din cariera, dupa ce mai triumfat la ambele turnee disputate pe hardul american si in anii 2011, 2014 si 2015. Jucatorul in varsta de 28 a castigat in urma cu doua saptamani si finala de la Indian Wells, dupa 6-2, 6-0 cu Milos Raonic (Canada, 12 ATP).

Citeste si:
Florin Zalomir, jandarm și fost campion la scrimă, găsit împușcat...
Florin Zalomir, jandarm și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.