Sport 31 Martie 2016 13:53
Simona Halep va cobori pe locul 6 in clasamentul WTA.

Jucatoarea Simona Halep nu va mai fi, incepand de luni, 4 aprilie, intre primele cinci jucatoare ale lumii, dupa doi ani de zile. Romanca,eliminata in sferturile de finala ale turneului de la Miami, va cobori pe locul 6, fiind devansata de sportiva din Belarus, Victoria Azarenka.

Simona Halep se afla la inceputul anului 2016 pe locul 2 mondial, cea mai buna pozitie pe care a ocupat-o in cariera de jucatoare profesionista. Dupa finalul anului trecut, cand nu a trecut de faza grupelor la Turneul Campioanelor de la Singapore, Simona Halep a dat semne de revenire, prin semifinala de la Sydney. Apoi, la urmataorele trei turnee importante, Australian Open, Dubai si Doha nu a reusit sa depaseasca turul doi si a coborat pe locul 5 in clasamentul mondial.

Simona Halep a jucat in februarie la FED Cup pentru Romania impotriva nationala Cehiei. Romanca a fost invinsa de Karolina Pliskova si a castigat meciul cu Petra Kvitova. Simona Halep a evoluat, apoi, in turneele amicale, de la Indian Wells si Miami, unde a atins faza sferturilor de finala. Romanca trebuia sa apere la turneul de la Miami cele 390 de puncte obtinute dupa finala din 2015. Halep nu a reusit, parasind competitia in sferturile de finala, unde a fost eliminata de elvetianca Timea Bacsinszky, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-2.

Astfel, Simona Halep va pierde, incepand de luni, locul 5 in clasamentul mondial si va cobori pe 6. Pozitia a cincea in clasamentul mondial va fi ocupata de jucatoarea din Belarus, Victoria Azarenka, care s-a calificat in semifinalele turneului de la Miami, dupa victoria in meciul cu britanica Johanna Konta, locul 23 WTA, scor 6-4, 6-2.

In perioada in care a fost intre primele cinci jucatoare din lume, Halep a castigat turneele de la Bucuresti (2014), Shenzhen, Dubai si Indian Wells (toate trei anul trecut) si a fost finalista la Madrid, French Open, Turneul Campioanelor (toate in 2014), Toronto si Cinncinati (ambele in 2015), informeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.