Sport 29 Martie 2016 14:28
Ciclistul belgian Dan Myngheer a murit luni seara, dupa ce a suferit un atac de cord in timpul unei curse, aceasta fiind a doua tragedie pentru ciclismul din Belgia in doar doua zile, dupa ce rutierul Antoine Demoite a fost lovit de o motocicleta duminica in timpul cursei de la Gand-Wevelgem.

Myngheer, in varsta de 22 de ani, campion mondial de juniori in 2011, care a trecut anul trecut la profesionisti, a suferit sambata, un atac de cord pe catararea din prima etapa a cursei internationale din Corsica. Rutierul belgian a murit, luni seara, la un spital din Ajaccio, inconjurat de familie.

"A pierdut ultima sa cursa dupa ce a luptat ca un campion. Odihneste-te in pace, campionule." se arata intr-un comunicat oficial al echipei rutierului Dan Myngheer, Roubaix Metropole Lille.

Myngheer, care urma sa implineasca 23 de ani pe 13 Aprilie, a fost transportat la spital cu un elicopter, fiind internat la terapei intensiva si tinut in viata cu ajutorul aparatelor.

Cotidianul L'Equipe, citat de MEDIAFAX, a anuntat ca tanarul rutier a mai avut probleme de sanatate in timpul unei curse de amatori disputata in 2014, insa dupa ce l-au supus la mai multe teste medicale, medicii nu au gasit nici o problema la inima. Rutierului belgian Dan Myngheer i s-a mai cerut sa faca cateva teste in acesta iarna, in Franta si Belgia, pentru a-si pastra licenta. Myngheer si-a inceput cariera la profesionisti anul trecut la echipa Verandas Willems inainte de a semna cu Roubaix Metropole Lille in acest sezon.

Moartea sa a survenit la mai putin de 48 de ore de la decesul rutierului Antoine Demoite, care a fost lovit de o motocicleta in timpul unei curse disputate in nordul Frantei. Rutierul a fost transportat de urgenta la spital din Lille, insa nu a mai putut fi salvat de medici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.