Sport 28 Martie 2016 10:32
Nationala Romaniei a remizat, duminica, scor 0-0, cu prima reprezentativa a Spaniei, in al doilea meci de pregatire in vederea Campionatului European din Franta.

Foarte bine organizata tactic, nationala condusa de Anghel Iordanescu a stiut sa profite de faptul ca spaniolii au fost mai putin concentrati si cu o echipa departe de cea ideala si au condus ostilitatile pe Cluj Arena, o buna parte din meci. Cu un Adi Popa incisiv si un Nicusor Stanciu in cea mai buna forma sportiva a vietii sale, jucatorii romani i-au impresionat pe jurnalistii francezi prezenti la meci, acestia tragand un semnal de alarma in ceea ce priveste meciul de deschidere a Campionatului European dintre Franta si Romania.

Jurnalistii de la cotidianul L'Equipe au scris dupa meciul de la Cluj, dintre Romania si Spania ca echipa antrenata de Didier Deschamps ar putea avea probleme serioase in meciul de deschidere al Campionatului European ce se va disputa la Paris, pe 10 iunie, informeaza MEDIAFAX.

Presa franceza lauda prestatia nationalei Romaniei, dupa rezultatul de egalitate, 0-0 cu Spania. Jurnalistii francezi il atentioneaza pe selectionerul Dider Deschamps ca Franta ar putea avea probleme serioase cu echipa antrenata de Anghel Iordanescu, foarte bine organizata tactic si care a stiut sa profite de faptul ca spaniolii au fost mai putin concentrati si cu o echipa departe de cea ideala.

Jurnalisti de la L'Equipe il lauda si pe jucatorul echipei Steaua Bucuresti, Nicusor Stanciu despre care spun ca " In fata Lituaniei, evolutia sa i-a sedus pe romani dar si pe selectioner. Astfel ca a fost titularizat impotriva dublei campioane europene si a confirmat. Mijlocasul ofensiv al Stelei a avut a fost foarte prezent in ofensiva, obligandu-l pe Casillas la doua parade si cautand mereu spatii, el a trimis un lob de la 45 de metri intr-o situatie de 3-2, in minutul '76. A fost singura lui decizie gresita in meciul de aseara. "

Cealalta publicatie sportiva importanta, France football scrie ca Romania nu stie doar sa se apere si ca selectionerul Didier Deschamps ar trebui sa-si ia masuri speciale pentru a-i bloca pe Nicusor Stanciu si Adrian Popa, cei mai buni jucatori ai Romaniei.

Anghel Iordanescu: Jucatorii merita felicitari

Nationala Romaniei a reusit un rezultat care ne da sperante in perspectiva participarii la Euro. Romania a facut egal cu Spania si este neinvinsa de mai bine de un an si jumatate. De asemenea, in istoria confruntarilor cu Spania, Romania n-a pierdut niciodata pe teren propriu. Iordanescu a subliniat inteligenta aratata in joc de elevii sai.
Citeste si:
Spania preia preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, de la 1 iulie
Spania preia preşedinţia...

"Cred ca baietii nostri merita felicitari. Au jucat extrem de inteligent. Am reusit sa comprimam echipa si sa ne creem cateva ocazii foarte bune pe contraatac, pentru ca asta a fost filosofia noastra in aceasta seara. Pentru noi, a fost un meci foarte important. Eu stiam ca vor avea posesia. Atat timp cat nu am luat gol, defensiva a jucat foarte bine, dar remarc toata echipa.

Stanciu a facut din nou o partida buna. Mai sunt si alti jucatori pe care trebuie sa-i remarcam. Au facut o partida foarte buna, un rezultat care da incredere pentru viitor. Cu Del Bosque am discutat inainte de meci si mi-a spus ca se bucura ca terenul este bun. Isi facea griji. A zis ca probabil ar fi fost si mai bun la Bucuresti. Multumesc publicului si-l felicit. Lista pentru EURO ramane deschisa. Jucatorii trebuie sa faca eforturi si sa joace la echipele lor de club", a declarat Anghel Iordanescu la flash-interviul acordat de dupa partida pentru Dolce Sport.

Vicente Del Bosque: A fost o partida dificila. Romania ne-a incomodat

Venit la Cluj cu o echipa de start in care si-au gasit locul doar cativa dintre fotbalistii pe care se va baza la EURO 2016, Vicente del Bosque, antrenorul Spaniei, a plecat cu un egal, 0-0, dupa o partida echilibrata, in care Romania a avut sansele ei si in care a demontrat ca poate juca de la egal la egal cu campioana europeana.
Citeste si:
Laurențiu Reghecampf, sancționat de Comisia de Disciplină în...
Laurențiu Reghecampf,...

Selectionerul Spaniei a vorbit in termeni foarte frumosi despre nationala lui Anghel Iordanescu. La finalul meciului, antrenorul care a dus-o pe Spania spre titul european din 2010 si cel mondial din 2014 a evidentiat presingul foarte bun al Romaniei.

"A fost o partida dificila pentru noi, Romania a facut presing, ne-a incomodat, au avut calitate in ofensiva. Romania a fost foarte energica in momentele cheie. Terenul nu ne-a pus probleme si ne-am simtit bine aici. Atmosfera a fost placuta. Daca va juca la fel ca in aceasta seara, Romania se poate gandi la lucruri frumoase la EURO. Noi mergem inainte, am castigat tot, dar trebuie sa castigam si urmatorul Campionat European", a spus Del Bosque la Dolce Sport.

  • Pentru Romania au evoluat: Tatarusanu - Sapunaru, Chiriches, Dr. Grigore, St. Filip - Pintilii (Ropotan 90+1'), Hoban - Ad. Popa (Torje 61'), N. Stanciu (Sanmartean 87'), Stancu (A. Ivan 67') - Andone (Rusescu 74')
  • Reprezentativa Spaniei a avut in teren urmatorii jucatori: Casillas - Mario Gaspar, Bartra, Pique (Nacho 52'), Alba - Koke, Sergi Roberto (Fabregas 60') - Pedro (Mata 67'), Silva (Morata 79'), Nolito (Isco 46') - Paco Alcacer (Aduriz 60')
  • Cartonase galbene: Popa 45', Alba 70', Isco 73'
Citeste si:
Jucătorii echipei de fotbal AC Milan au primit mașini BMW. X6 a...
Jucătorii echipei de fotbal...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.