Sport 27 Martie 2016 13:40
Catalina Ponor, una dintre componentele lotului de gimnastica al Romaniei la World Challenge Cup de la Doha, a obtinut, sambata, medalia de aur in finala de la barna, la prima competitie internationala in care a concurat dupa retragerea din 2012.

In varsta de 28 de ani, Ponor a fost prima si in calificarile la acelasi aparat. Nota obtinuta sambata a fost 14,650, punctaj cu care a reusit sa urce pe prima treapta a podiumului competitiei. Pe podium au mai urcat Thauany Lee de Araujo (Brazilia, 14.150) si Filipa Martins (13,900, Portugalia). Catalina Ponor este cvintupla medaliata olimpica, informeaza MEDIAFAX.

Gimnasta a revenit la pregatiri in urma cu un an, dupa trei ani de la retragere, dar in toamna a suferit o interventie chirurgicala la tendonul lui Ahile, care a tinut-o in afara pregatirilor cateva luni, interval in care a avut loc si Campionatul Mondial de la Glasgow.

Tot sambata vor mai evolua, in finala de la sol, Diana Bulimar si Dora Vulcan, gimnaste care s-au clasat, vineri, in finala la paralele pe locurile 8, respectiv 7. La cea de-a noua editie a World Challenge Cup de la Doha, dotata cu premii totale de 50.000 de dolari, participa peste 100 de gimnasi din 33 de tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.