Sport 24 Martie 2016 15:44
O veste cumplita dintr-o clinica din Barcelona cade ca un trasnet peste fata fotbalului mondial. Unul dintre cei mai importanti jucatori si antrenori din istorie a pierdut o lupta inegala cu o boala necrutatoare, cancerul pulmonar.

Celebrul Johan Cruyff a murit in aceasta dupa-amiaza, la varsta de 68 ani. Olandezul vicecampion mondial in 1974 suferea de cancer pumonar. Fost antrenor al Barcelonei, unde i-a avut elevi pe Hagi si Gica Popescu, Johan Cruyff a fost diagnosticat cu cancer pulmonar in urma cu un an si a fost supus imediat, la o clinica privata din Barcelona, la o serie de teste amanuntite pentru a afla exact stadiul in care se afla boala, informeaza MEDIAFAX.

"Pe 24 martie 2016, Johan Cruyff a murit linistit, in Barcelona, inconjurat de familia lui, dupa o lupta grea batalie cu cancerul. E un moment extrem de trist pentru noi toti si va rugam sa ne respectati intimitatea familiei in aceasta perioada" a fost anuntul publicat de familia fostului mare fotbalist pe o retea de socializare.

Gheorghe Hagi: Johan Cruyff a dus Barcelona la perfectiune

Gheorghe Hagi a evoluat doi ani la echipa FC Barcelona sub comanda lui Johan Cruyff, despre care a dezvaluit ca a fost idolul sau, iar fotbalul este mai sarac dupa moartea legendarului olandez in varsta de 68 de ani.

"E un soc pentru mine in momentul de fata, sunt trist, socat ca s-a intamplat. Un antrenor, un fotbalist imens, idolul meu... v-am spus intotdeauna, pentru mine el a fost. Un om care a jucat fotbal foarte bun, a construit echipe, a construit jucatori, a format jucatori. Totdeauna ne spunea sa ne impunem in teren, sa ne impunem in fata adversarului, sa dictam ritmul si intensitatea jocului pe teren. Lucrurile astea mi-au ramas clare. A fost un idol care m-a influentat in modul si in viziunea mea fotbalistica.", a spus Hagi la sport.ro, cand a aflat despre decesul lui Johan Cruyff.

Dupa ce nationala Romaniei a fost eliminata de Suedia, in sferturile Campionatului Mondial din 1994, din Statele Unite ale Americii, antrenorul Johan Cruyff a decis sa-l transfere pe Gheorghe Hagi la Barcelona. "La Barcelona mi-a schimbat tot ce trebuia sa invat eu despre fotbal. M-a facut sa fiu mai bun, sa gandesc mai repede, sa vad jocul, sa inveti totul foarte rapid. Un om cu o personalitate foarte mare, totdeauna increzator in ce facea, cu familia, iubea fotbalul. Un om care s-a nascut sa faca pentru fotbal ce a facut. El a adus Barcelona la perfectiune." a mai adaugat regele fotbalului romanesc.

Citeste si:
Prințul Harry și Meghan Markle după ce au aflat că prințesa de...
Prințul Harry și Meghan...

Johan Cruyff este o figura emblematica pentru ceea ce inseamna lumea fotbalului. Ca jucator a obtinut trei Cupe ale Campionilor cu Ajax, O Cupa UEFA si o Cupa Intercontinentala. A primit Balonul de Aur de trei ori, in 1971, 1973 si 1974 si a fost Gheata de Aur a Cupei Mondiale din 1974


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.