Sport 23 Martie 2016 18:11
Dupa sedinta de miercuri a Consiliului de Administratie in care s-a decis reorganizarea clubului, vicecampioanea Ligii 1, ASA Tg. Mures a intrat in insolventa, iar gruparea ardeleana nu va mai putea evolua in sezonul viitor al cupelor europene.

„Este adevarat, ASA intra in insolventa, vom explica totul cat de curand intr-un comunicat“, a confirmat pentru ProSport, Cristian Chertes, directorul general de la ASA Tg. Mures, informatia ca gruparea ardeleana se va pune la adapostul legii de creditori. „In aceasta situatie nu vom mai putea evolua in cupele europene“, a recunoscut oficialul muresean, potrivit MEDIAFAX.

In acest moment, daca Dinamo nu va primi licenta pentru sezonul viitor al Cupelor Europene, ultimul loc al Ligii 1 pentru competitiile continentale va fi adjudecat de prima plasata in play-out, loc ocupat acum de CSU Craiova.

„Categoric nu ne vom da la o parte. Ne intereseaza participarea in cupele europene. Iasi are tot ce ii trebuie sa poata juca acasa inclusiv meciurile din grupele Europa League: aeroport international, hoteluri bune, stadion. Ne depunem licenta pentru cupele europene“, a declarat Florin Prunea, directorul executiv de la CSMS Iasi, pentru ProSport.

CSU Craiova viseaza la locul ramas liber pentru Europa League

„Craiova are dreptul, incepand din sezonul viitor, sa joace in cupele europene, pentru ca avem deja trei ani consecutivi in competitii. Ne depunem dosarul pentru licenta UEFA. Nu dorim raul nimanui, dar daca se va ivi ocazia, vom incerca sa profitam si sa jucam in cupele europene. Va fi mai greu cu stadionul, pentru ca, in mod clar, pe Extensiv nu putem juca in competitiile continentale. Probabil ca partidele din tururile preliminare le vom juca la Severin. Apoi... Vom devea. Sa ajungem noi acolo!“, a declarat managerul general de la CSU Craiova, Felix Grigore.

Clubul a acumulat datorii care se cifreaza la aproape 500 000 de euro, iar sefii lui ASA, au decis sa declare insolventa, pentru a incerca astfel sa redreseze situatia financiara. ASA e insa in pericol sa piarda toti jucatorii, liberi, la finalul sezonului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.