Sport 21 Martie 2016 13:16
Tenismena Victoria Azarenka (Belarus, locul 15 WTA) a castigat, duminica, turneul de la Indian Wells, Statele Unite ale Americii, dotat cu premii totale in valoare de peste 6 milioane de dolari, dupa victoria din finala impotriva sportivei americane Serena Williams (locul 1 WTA), scor 6-4, 6-4.

Azarenka (26 de ani) s-a impus dupa o ora si 28 de minute de joc. Pe durata partidei, Azarenka a avut un joc solid la serviciu, iar Serena Williams a reusit doar un break. Victoria Azarenka a servit 5 asi si a facut 8 duble greseli, iar procentajul serviciului a fost de 60%. Impresionant este procentajul mingilor castigate cu primul serviciu (86%). Serviciul 2 al bielorusei a fost vulnerabilitatea, cu doar 35% dintre puncte castigate.

Serena Williams (34 de ani) a fost condusa pe toata durata partidei si nu a reusit sa fructifice decat una din cele 12 sanse de break. In plus, americanca a facut 33 de greseli nefortate si doar 22 de lovituri direct castigatoare. Serena intra cu mare incredere in acest meci, intrucat castigase 23 din cele 24 partide la Indian Wells. Dupa aproximativ o ora de joc, sportiva din SUA era condusa cu scorul de 6-4, 4-0, dar a reusit sa revina pe tabela (egal la 4) si parea capabila de relanseze partida. Azarenka a avut ceva emotii pe final, a salvat doua mingi pe break cand servea pentru meci si a castigat turneul.

Victoria Azarenka isi adjudeca pentru a doua oara trofeul de la Indian Wells, dupa succesul din 2012. In sezonul trecut, Azarenka a fost eliminata in turul 3 al competitiei desfasurate pe suprafata dura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.