Sport 17 Martie 2016 09:59
Tenismena Simona Halep (locul 5 WTA) a pierdut, joi dimineata, meciul impotriva sportivei americane Serena Williams (locul 1 WTA), scor 4-6, 3-6, in sferturile de finala ale turneului de la Indian Wells, Statele Unite ale Americii.

Meciul a durat 68 de minute, iar Serena Williams (34 de ani) a evoluat foarte bine atat la serviciu, cat si la retur. Americanca a inregistrat 28 de mingi direct castigatoare si doar 24 de erori neprovocate. Totodata, Serena a servit 7 asi, iar procentajul mingilor castigate cu primul serviciu a fost de 81%. Pe durata partidei, liderul clasamentului mondial si-a pierdut doar de doua ori serviciul, informeaza MEDIAFAX.

De cealalta parte, Simona a avut un joc oscilant la serviciul, iar in primul set cifrele au fost defavorabile. Desi a reusit primul break pe serviciu in meci, Halep nu a reusit sa concretizeze avantajul, din cauza faptului ca si-a adjudecat 52% dintre punctele jucate cu primul serviciu si doar 38% dintre mingile jucate cu al doilea serviciu. In setul secund, sportiva din Romania n-a reusit sa-si creeze nicio oportunitate de break, desi a avut un joc mai solid si procentaje mai bune la serviciu.

Simona Halep nu-si va putea apara trofeul la Indian Wells, castigat anul trecut. Scorul general al partidelor directe a devenit astfel 7-1 pentru Serena Williams, castigatoare a 21 de titluri de Mare Slem. Pentru participarea in turneul de la Indian Wells, Simona Halep va primi 215 puncte WTA si un premiu in valoare de 128.215 dolari.

Dupa meci, Serena Williams a declarat ca a simtit presiunea exercitata de catre numerosii fani ai Simonei: "Am simtit multa dragoste si caldura din partea fanilor pentru Simona, au fost foarte multi romani in arena. Imi cer scuze pentru ca au fost dezamagiti. Simona a jucat un tenis foarte bun in ultimii ani. Asa ca ma bucur ca am castigat, dupa un meci in care am muncit mult".

In semifinalele competitiei, Serena Williams o va intalni pe Agnieszka Radwanska (Polonia, numarul 3 WTA). Serena a castigat de doua ori turneul de la Indian Wells, in 1999 si 2001, iar in 2015 a ajuns pana in semifinale. Sportiva americana a refuzat sa participe la competitie intre anii 2002 si 2014.

Citeste si:
Care era meniul Simonei Halep înainte de un meci extrem de...
Care era meniul Simonei Halep...

Turneul de tenis de la Indian Wells (SUA), de categorie Premier Mandatory 1000, se desfasoara pe suprafata dura si este dotat cu premii in valoare de peste 6 milioane de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.