Sport 8 Martie 2016 09:41
Tenismena Maria Sarapova a anuntat, luni seara, intr-o conferinta de presa la Los Angeles, ca a fost depistata pozitiv in cadrul unui test antidoping care a avut loc in timpul turneului de Mare Slem al Australiei din 2016.

Rusoaica in varsta de 28 de ani a fost testata pozitiv cu Meldonium, o substanta care i-a fost administrat Mariei inca din 2006, pentru probleme medicale. "Am luat prima data substanta in 2006, am avut mai multe probleme de sanatate in acea perioada, aveam si un deficit de magneziu. In plus, este un istoric familial de diabet. Am continuat sa iau substanta doar pentru ca ma mentinea sanatoasa.", a declarat Sarapova.

Sarapova a precizat ca nu stia faptul ca Meldonium este o substanta interzisa: "Am primit o scrisoare, la 22 decembrie, de la Agentia Mondiala Antidoping (WADA), privind modificarile de anul viitor, unde vor avea loc testele si un link catre modificari. Nu m-am uitat pe acea lista. Sunt pregatita sa-mi asum consecintele, dar nu vreau sa se incheie cariera mea in acest fel si sper ca voi avea o sansa de a juca din nou."

Meldoniul este un remediu cardioprotector, normalizeaza metabolismul miocardului. Mecanismul de actiune determina multiplele lui efecte farmacologice: creste capacitatea de munca, reduce simptomele suprasolicitarii fizice si intelectuale, activeaza imunitatea tisulara. In plus, meldoniul poseda actiune tonizanta asupra sistemului nervos central, informeaza MEDIAFAX.

Maria Sarapova nu a putut sa ofere detalii suplimentare despre o eventuala suspendare: "Nu stiu cum voi proceda in perioada urmatoare. Revenirea mea depinde de investigatia Federatiei Internationale de Tenis (ITF). Voi colabora cu ei."

Sarapova a anuntat saptamana aceasta ca se retrage de la turneul Indian Wells, din cauza unei accidentari la antebratul mainii stangi. Rusoaica stabilita in Statele Unite a suferit o serie de accidentari in ultimii ani, inclusiv o problema la piciorul drept care a fortat-o sa se retraga de la US Open.

Citeste si:
În jur de 100 de mărci și companii globale s-au retras de pe piața...
În jur de 100 de mărci și...

Castigatoare a 5 turnee de Mare Slem, Sarapova nu a mai jucat din luna ianuarie, de la infrangerea suferita in fata Serenei Williams, in sferturile de finala ale turneului Australian Open.

Nike a intrerupt contractul cu Maria Sarapova

Compania americana producatoare de echipament sportiv Nike si in acelasi timp sponsorul tehnic al Mariei Sarapova, a rupt legaturile contractuale cu jucatoarea rusa pe perioada in care aceasta va fi investigata pentru consum de substante dopante.

"Suntem intristati si surprinsi de informatia referitoare la Maria Sarapova. Am decis sa suspendam relatia noastra cu Maria pe durata anchetei. Vom continua sa urmarim indeaproape situatia", a declarat KeJuan Wilkins, purtator de cuvant al Nike, citat de AFP.

Jucatoarea de tenis isi prelungise contractul cu Nike in 2010 pentru o perioada de 8 ani. Valoarea totala a intelegerii era de 70 de milioane de dolari. Celebra firma americana este sponsorul tehnic al rusoaicei din anul 1999.

Navratilova, fost numar 1 WTA : Sper ca Maria sa fie iertata

Fosta jucatoare de tenis, Martina Navratilova a comentat situatia in care se afla Maria Sarapova, depistata pozitiv cu meldonium si suspendata pana la finalizarea anchetei. "Pare sa fie o greseala, poate a fost doar neatentie, sper ca Maria sa fie iertata", a declarat Navratilova pentru BBC.
Citeste si:
Maria Sharapova, dupa victoria Simonei Halep: A facut un meci...
Maria Sharapova, dupa...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.