Sport 3 Martie 2016 18:53
Brandi Chastain, dubla campioana olimpica si campioana mondiala cu nationala feminina de fotbal a Statelor Unite, intentioneaza sa-si doneze creierul dupa moarte pentru ca stiinta sa beneficieze in cercetarile privind comotiile suferite de sportivi.
In varsta de 47 de ani, Chastain a facut anuntul, miercuri, anunta MEDIAFAX, citand Buzzfeed.Creierul va fi donat unei fundatii care se ocupa cu finantarea cercetarilor in domeniul comotiilor cerebrale. "Mi-ar placea sa schimb regulile soccerului si sa interzicem loviturile cu capul la nivelul copiilor pentru a-i proteja. Nu e vorba de a elimina loviturile cu capul pentru totdeauna. Copiii trebuie protejati atunci cand sunt cei mai vulnerabili", a declarat fosta jucatoare.

Chastain nu a fost niciodata diagnosticata cu comotie cerebrala in cariera sa, desi isi aminteste doua momente in care ar fi putut fi diagnosticata cu o comotie medie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.