Sport 3 Martie 2016 13:52
Echipa de baschet masculin Energia Targu Jiu, a ratat, miercuri seara, calificarea in sferturile de finala ale FIBA Europe Cup, dupa ce a pierdut, cu scorul general de 2-1, confruntarea cu echipa ucraineana Khimik Yuzhny, in optimile de finala ale competitiei.

In partida decisiva de pe teren propriu, disputata la Pitesti, Energia Targu Jiu a pierdut cu scorul de 77-84 in fata ucrainenilor de la Khimik Yuzhny. Energia Targu Jiu a inceput mai bine meciul si a castigat primul sfert cu 28-24. Baschetbalistii lui Khimik Yuzhny au revenit foarte bine si au castigat categoric sfertul doi, scor 21-12. Ucrainenii s-au distantat decisiv pe tabela in sfertul 3, castigat cu 24-19, iar romanii n-au mai putut sa revina in joc, desi s-au impus in ultimul sfert, scor 18-15.

Vitalii Malchevskyis a fost cel mai bun marcator pentru Khimik Yuzhny, cu 19 puncte. De la oaspeti s-a mai remarcat Volodimir Konyev, cu 18 puncte, 6 recuperari si 2 pase decisive, scrie MEDIAFAX.

Cel mai bun marcator al meciului a fost din tabara Energiei Targu Jiu, Raimundas Danys, cu 29 de puncte, 7 recuperari si o pasa decisiva. Paris Horne a mai iesit in evidenta pentru gazde, cu 14 puncte, 11 recuperari si 7 pase decisive.

Pe 17 februarie, Energia Targu Jiu a invins, pe teren propriu, BC Khimik Youzhny, cu scorul de 77-71, in prima mansa a optimilor de finala ale FIBA Europe Cup. Pe 24 februarie, Khimik Yuzhny s-a impus acasa cu 71-60 si a egalat situatia la general.

Energia Targu Jiu a fost prezenta din nou in fazele superioare ale FIBA Europe Cup, dupa ce, in editia din anul trecut, a ocupat pozitia a treia in turneul final, jucat in Turcia, la Trabzon.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.