Florin Talpan, juristul Clubului Sportiv Steaua Bucuresti, a explicat cum s-a facut evaluarea prin care marca Steaua valoareaza 57,3 milioane de euro.

Reprezentantul CS Steaua a spus ca actuala echipa de fotbal nu a pierdut doar sigla, ci si marca si a oferit si detalii in acest sens. ”Evaluatorul ANEVAR a fost selectat in urma unei proceduri de achizitie publica, la care au participat trei ofertanti. Au fost mai multe contestatii, care au fost respinse in timp. De aceea, procedura de evaluare a durat atat de mult. Evaluarea brandului Steaua s-a facut la standardele internationale 4S pentru activele necorporale. S-au folosit criterii obiective, indicatorii financiari din ultimii ani ai CS Steaua Bucuresti, precum si cele 17.416 medalii, cupe si campionate castigate la toate competitiile la care au participat sportivii Stelei, inclusiv performantele din fotbal, in frunte cu Cupa Campionilor Europeni si Supercupa Europei. Altfel spus, evaluarea a tinut cont si de activitatea echipei de fotbal din perioada in care aceasta a apartinut CS Steaua, adica pana in 2004”, a spus Talpan pentru Digi Sport, preluati de MEDIAFAX.

Florin Talpan a mai precizat ca in evaluare nu s-a tinut cont de activitatea echipei din perioada 2004-2014. ”Aceasta perioada nu a fost luata in calcul. S-a tinut cont de rezultatele inregistrate de celelate sectii, sunt 27, pana in 2014, dar actuala echipa de fotbal nu. Raportul final nu a avut scop evaluarea drepturilor imobile, adica fara stadion, cladiri, birouri, doar marca!”, a mai spus oficialul CS Steaua.

Juristul a mai precizat ca vrea sa inlature orice confuzie si a explicat ce inseamna marca Steaua, dar si ca, in viitorul apropiat, se va fixa si suma pe care o vor cere actualei echipe pentru a folosi marca Steaua.

”Pentru a inlatura orice confuzie, trebuie sa precizez ca brandul Steaua Bucuresti nu se rezuma doar la o sigla, ci reprezinta notorietatea acestui club in lume din 1947 si pana in prezent. Acest evaluator Anevar a raspuns deocamdata la primul obiectiv, dar vor mai urma alte doua rapoarte. Primul va fi legat de valoarea prejudiciului pentru folosirea neautorizata a brandului Steaua in acesti ultimi 10 ani iar al doilea va fi legat de taxa de licenta pentru activitatea fotbalistica. In urma acestor noi rapoarte se va stabili un pret”, a mai spus Talpan.

Citeste si:
Fost consilier local bătut de ultrașii Stelei într-un magazin
Fost consilier local bătut de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.