Mircea Lucescu (70 de ani), antrenorul celor de la Sahtior Donetk, a acordat un interviu publicatiei din Italia, Tuttomercatoweb.com, inainte de partida Inter - Sampdoria, in care tehnicianul roman sustine ca este prea batran pentru a mai incepe o noua aventura in Serie A

Antrenor la Inter Milano in finalul anilor 90, tehnicianul de 70 de ani spune ca trupa lui Roberto Mancini e obligata sa se califice in Champions League in acest sezon si spera ca meciul cu Sampdoria sa dea semnalul unei reveniri a trupei de pe Giusseppe Meazza. Intrebat daca ia in calcul o revenire in Serie A la finalul sezonului, Mircea Lucescu a precizat ca e "prea batran" pentru o noua experienta in fotbalul Italian. Totusi, Il Luce se declara convins ca ar face fata colaborarii cu orice patron din Cizma, inclusiv cu excentricul Maurizio Zamparini de la Palermo.

"Nu stiu ce se intampla cu Inter. Aceasta echipa trebuie sa se califice in Champions League, nu poate sa mai stea inca un an pe afara. Sper ca Mancini sa gaseasca solutiile pentru a incepe sa castige meciuri. A inceput sezonul foarte bine si Inter arata ca o echipa capabila sa castige campionatul. Apoi s-a intamplat ceva. Dar e inca timp sa-si revina. Inter e o echipa foarte buna, cu un antrenor foarte bine pregatit. (n.r. La Sahtior) S-au schimbat foarte multe, nu e usor. Conditiile in care ne facem treaba nu sunt usoare: sa gasim terenuri unde sa ne antrenam si alte probleme de zi cu zi. Pentru Italia sunt prea batran, daca m-as intoarce i-as face concurenta lui Reja (n.r. Edoardo Reja, tehnicianul lui Atalanta, tot in varsta de 70 de ani). Dar e adevarat ca ai nevoie de experienta... Am avut atati presedinti speciali. Dupa ce am lucrat cu Anconetani (n.r. fostul patron de la Pisa), as putea fi angajat de orice presedinte, chiar si de Zamparini", a declarat Lucescu.

In varsta de 70 de ani, Mircea Lucescu e antrenorul lui Sahtior Donetk din 2004. In ultima perioada s-a speculat pe seama unei despartiri a tehnicianului roman de formatia din Ucraina, cu Turcia cea mai probabila destinatie. De-a lungul carierei, Mircea Lucescu a antrenat patru echipe din Italia: Pisa, Brescua, Reggiana si Inter Milano, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.