Andreea Chitu a castigat medalia de bronz la primul Grand Prix de judo al anului de la Dusseldorf (Germania)

Sportiva antrenata de Florin Bercean, numarul 1 mondial la categoria 52 kg., a invins-o in primul meci pe Hela Ayari (Tunisia), dupa care, in sferturile de finala, s-a impus, inainte de limita, in fata sportivei Da Sol Park, din Coreea de Sud, scrie MEDIAFAX.

In semifinala cu Priscilla Neto din Franta, Chitu conducea in ultimul minut la puncte, dar adversara a reusit un atac mai bine cotat si a castigat intalnirea. In meciul pentru medalia de bronz, Andreea Chitu s-a intalnit pe tatami cu mongoleza Bundmaa Munkhbaatar, de 7 ori vicecampioana a Asiei. Pentru aceasta performanta, Andreea Chitu a primit 120 puncte cu care isi consolideaza prima pozitie in clasamentul mondial IJF, in drumul spre calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din acest an.

Tot vineri, 19 februarie, au mai concurat si Monica Ungureanu la 48 kg., Corina Caprioriu si Loredana Ohai la 57 kg., toate trei fiind invinse in primul meci iar la masculin, categoria 66 kg., Remus Lazea a pierdut in turul doi la vicecampionul mondial Mikhail Pulyaev din Rusia. La intrecerea din Germania participa 546 de judoka din 86 de tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.