Sportiva romanca Mihaela Hogas a obtinut, miercuri, o medalie de bronz la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lillehammer, intrecerea de patinaj viteza.

Mihaela Hogas a facut parte din Echipa Internationala 10 de patinaj viteza care a cucerit medalia de bronz in intrecerea pe echipe mixte la sprint, cu timpul 1 minut, 58 de secunde si 87 de sutimi. Din echipa au mai facut parte italianca Chiara Cristelli, germanul Ole Jeske si norvegianul Allan Dahl Johansson. Mihaela Hogas, in varsta de 17 ani, este legitimata de patru ani la Clubul Corona Brasov, unde este antrenata de Bogdan Stanescu, potrivit COSR, citat de MEDIAFAX.

Alin Petrache, presedintele COSR, a precizat: „Aceasta medalie este un prim semn ca politicile COSR legate de dezvoltarea sporturilor de iarna sunt corecte. Medalia de bronz cucerita la patinaj viteza si locurile 4 si 6 de la sanie ne dau sperante pentru viitor si suntem convinsi ca sportivii nostri ne vor furniza din ce in ce mai multe surprize placute. Chiar daca au mai existat probleme in cadrul federatiilor, cum au fost si cele din cadrul forului de patinaj, COSR a sustinut sportivii prin intermediul cluburilor considerand ca acestia nu trebuie sa sufere din cauza problemelor administrative”.

Medalia castigata de Romania, miercuri, la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lillehammer, reprezinta a doua clasare pe un podium al unei competitii olimpice multisport de iarna sub egida CIO, dupa o pauza de 48 de ani, cand Ioan Panturu si Nicolae Neagoe au castigat medalia de bronz la JO de la Grenoble.

Miercuri, in Ziua 6 a Jocurilor Olimpice de Tineret de la Lillehammer 2016, Eniko Marton si Daniel Munteanu au ocupat locul 15 la biatlon, stafeta mixta pe echipe. Alexandru Stefan Stefanescu nu a terminat prima mansa si a parasit competitia la schi alpin, slalom urias masculin.

Jocurile Olimpice de Tineret 2016 se desfasoara in perioada 12-21 februarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.