Ion Tiriac este dispus sa renunte la turneul BRD Nastase Tiriac Trophy daca primaria din Bucuresti nu va construi o arena moderna de tenis.

Ion Tiriac, om de afaceri si fost tenismen, a declarat, joi, in cadrul unei emisiuni Digisport, ca va renunta la licenta turneului de tenis BRD Nastase Tiriac Trophy, in cazul in care nu va fi construita o arena noua in Bucuresti. "Vom vinde turneul de tenis de la Bucuresti, daca nu va fi construita o arena noua. Arena Progresul nu va mai primi avizul pentru desfasurarea evenimentelor sportive, exista pericol de prabusire a tribunei, dupa cum au spus expertii.", a spus acesta.

"Oricum, infrastructura deficitara ne-a impiedicat pana acum sa aducem turneul la urmatoarea categorie valorica, ATP 500.", a adaugat Tiriac. Terenurile din complexul “Arenele BNR”, unde s-au desfasurat editiile trecute ale turneului BRD Nastase Tiriac Trophy, nu sunt omologate pentru organizarea unui turneu din categoria ATP 500. "Noi vrem sa ajutam acest sport, dar autoritatile locale trebuie sa intervina, sa sustina tenisul. Arena Progresul a fost construita pe vremea lui Ceausescu, in doar sapte zile. E normal sa nu mai fie de actualitate", a conchis Ion Tiriac pentru sursa citata.

Ion Tiriac detine licenta turneului de tenis masculin de la Bucuresti si impreuna cu Ilie Nastase ajuta la promovarea competitiei in tara si in strainatate. BRD Nastase Tiriac Trophy este un turneu de tenis pe zgura, din categoria ATP 250. Editia din 2016 se va desfasura in perioada 18 - 24 aprilie si are premii totale in valoare de 520.070 de euro. In 2015, turneul a fost castigat de Guillermo Garcia-Lopez (Spania) la simplu si de perechea romana Marius Copil/Adrian Ungur la dublu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.