Denver Broncos a invins-o, luni dimineata, scor 24-10 (10-0, 3-7, 3-0, 8-3), pe Carolina Panthers, in finala campionatului profesionist de fotbal american (NFL), desfasurata pe Levi's Stadium, din Santa Clara, California.

In urma victoriei obtinute in editia cu numarul 50 a Super Bowl, Denver Broncos a obtinut al treilea titlu din istoria clubului. Peyton Manning (39 de ani), ales de 5 ori cel mai bun jucator din NFL, a devenit cel mai in varsta coordonator care castiga Super Bowl si primul care ia trofeul cu doua echipe diferite. Prima data a iesit campion cu Indianapolis Colts, in 2007.

Manning, ajuns la victoria cu numarul 200 din cariera, a spus, dupa finala, ca va mai analiza decizia de a se retrage: „Voi avea timp sa ma gandesc. Am alte prioritati. Imi voi imbratisa familia si voi bea bere. Cu siguranta, voi spune o mica rugaciune, pentru a-i multumi Celui de sus. Sunt foarte recunoscator”. Thomas Davis, de la Panthers, a jucat, in Super Bowl, cu 12 suruburi si o tija metalica in bratul drept, fracturat in urma cu doua saptamani. 71.000 de spectatori au fost pe Levi's Stadium, din Santa Clara, California.

Super Bowl 50 - 4,2 miliarde de dolari generate din pariuri

Un studiu al American Gambling Association (AGA, forul care verifica activitatea pe piata americana de pariuri) a anuntat ca in 2016 se vor plasa pariuri in valoare de peste 4,2 miliarde de dolari pentru Super Bowl, meciul pentru deciderea campioanei la fotbal american, anunta americangaming.org.

Dronele, interzise in jurul stadionului

Administratia Federala a Aviatiei Americane (FAA) a decis interzicerea utilizarea dronelor pe o raza de 50 km in jurul stadionului care a gazduit editia aniversara cu numarul 50 a Super Bowl, informeaza MEDIAFAX..

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.