Romania a pierdut cu 2-3 in fata Cehiei, in sferturile de finala ale Grupei Mondiale din Fed Cup.
Perechea Andreea Mitu - Raluca Olaru a fost invinsa duminica, in meciul de dublu, scor 2-6, 3-6, de perechea Karolina Pliskova - Barbora Strycova si astfel Cehia merge in semifinalele Fed Cup, unde va intalni Elvetia.
Dupa o prima zi in care bucuria si totodata primul punct ne-a fost adus de Monica Niculescu, ziua de duminca a inceput cum nu se putea mai bine pentru noi. Simona Halep si-a reamintit de ce este numarul 3 mondial in clasamentul WTA si a castigat primul meci al zilei, scor 6-4, 3-6, 6-3, cu Petra Kvitova (9 WTA). Romania conducea in acel moent cu scorul de 2-1, dar nu a fost de ajuns si dupa ce adversarele s-au impus in celalalt meci de simplu si in partida de dublu, am ratat accederea in semifinalele Fed Cup.
Pentru echipa Romaniei, cele doua puncte au fost aduse de Monica Niculescu (37 WTA), sambata, si Simona Halep (3 WTA), duminica. Karolina Pliskova (13 WTA) a fost jucatoarea decisiva a Cehiei. Dupa a învins-o pe Simona Halep in primul meci, sambata, scor 7-6 (4), 4-6, 2-6, a castigat si, duminica, impotriva Monicai Niculescu (6-4, 4-6, 6-3), a jucat apoi si in meciul de dublu, unde a obtinut pentru Cehia punctul decisiv.
Dupa aceasta infrangere, Romania va disputa in luna aprilie un baraj de supravietuire in Grupa Mondiala. Adversara va fi aflata dupa o tragere la sorti.
In semifinalele Fed Cup, Cehia va evolua impotriva Elvetiei. Meciurile se vor disputa in perioada 16-17 februarie 2016, in Elvetia, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.