Tenismenul elvetian Roger Federer, cap de serie numarul 3, a inregistrat, vineri, victoria cu numarul 300 din cariera la un Grand Slam, in meciul cu bulgarul Grigor Dimitrov, favorit 27, din turul al treilea al Australian Open, scor 6-4, 3-6, 6-1, 6-4.

"Pot spune ca a fost extraordinar. La fel ca atunci cand am atins victoria cu numarul 1.000 in circuit (n.r. in ianuarie 2015, la Brisbane). A fost ceva mare pentru mine. Nu este ceva la care sa ma fi asteptat, dar cand se intampla e ceva foarte special. Si aici sunt foarte fericit", a declarat Federer, potrivit lequipe.fr.

Elvetianul a inregistrat primul sau succes la un Grand Slam tot la Melbourne, in 2000, impotriva americanului Michael Chang, scor 6-4, 6-4, 7-6. Federer era pe locul 62 ATP, iar Chang pe 38, scrie MEDIAFAX.

Federer si-a amintit un moment deosebit pentru el de la acel meci. "E un lucru pe care nu l-am uitat. Intram pe terenul 2 sau 3 si mergeam in spatele lui Michael si am vazut ca avea scris numele lui pe incaltaminte. «Uau, tipul are numele lui scris pe pantof ...» Am fost impresionat, dar mi s-a parut o nebunie in acelasi timp", a povestit Federer razand.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.