Jucatoarea rusa de tenis Svetlana Kuznetova, locul 25 WTA, a castigat turneul de la Sydney, in urma victoriei in fata Monicai Puig, din Puerto Rico, scor 6-2, 6-0, dupa ce tot vineri trecuse de Simona Halep, in semifinale, scor 7-6 (7-5) 4-6 6-3.

Svetlana Kuznetova s-a impus in meciul cu Puig dupa 55 de minute, reusind sa obtina al 16-lea titlu al carierei, scrie MEDIAFAX.

Partida din semifinale din semifinale, dintre Halep si Kuznetova, a inceput joi, cand a fost intrerupta din cauza ploii la scorul de 5-4 pentru Halep, dupa 42 de minute. Sportiva romana ar fi putut castiga primul set, vineri, cand a condus cu 40-0 pe serviciul adversarei. Kuznetova a egalat la 5 si apoi s-a impus in tie-break-ul primului set, in care Halep nu si-a fructificat niciodata serviciul, in timp ce rusoaica a reusit o data.

Setul al doilea a inceput cu trei break-uri consecutive, dintre care doua i-au apartinut Simonei Halep. Cele doua jucatoare si-au facut apoi serviciul, astfel ca Halep a egalat la seturi, dupa 6-4.

Kuznetova a fost mai agresiva si mai concentrata in setul decisiv, reusind un break in ghemul al saselea, suficient pentru a castiga setul si meciul dupa doua ore si trei sferturi (timp total).

In finala, rusoaica a jucat cu Monica Puig, locul 94 WTA, venita din calificari, care a beneficiat de abandonul sportivei elvetiene Belinda Bencic, locul 14 WTA si cap de serie numarul 8, la scorul de 6-0 pentru jucatorea portoricana. Si aceasta semifinala a fost intrerupta joi, la scorul de 4-0 si 15-0, continuand vineri.4.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.