Cristian Borcea a fost dus, miercuri, din Arestul Politiei Capitalei la Spitalul Penitenciar Jilava, pentru a putea sta sub supraveghere medicala, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Cristian Borcea, fost presedinte executiv al Clubului de fotbal Dinamo, a solicitat sa fie transferat din Arestul Capitalei la Penitenciarul Poarta Alba, insa nu a primit aviz favorabil, acesta fiind insa mutat la Spitalul Penitenciarului Bucuresti Jilava, unde poate sa primeasca ingrijiri medicale.

Borcea a fost internat, saptamana trecuta, pentru cinci zile, la Spitalul Floreasca din Capitala, unde a fost supus unor investigatii medicale, pe care trebuie sa le faca periodic, dupa ce a fost operat pe cord, in anul 2012.

Dupa ce a fost condamnat, in martie 2014, la sase ani si patru luni de inchisoare in dosarul transferurilor de jucatori, Cristian Borcea a fost incarcerat in Penitenciarul Poarta Alba. Recent, Borcea a fost transferat in Arestul Politiei Capitalei, pentru a putea fi prezernt in fata procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie care fac cercetari in dosarul privind mita data judecatorului Geanina Terceanu.

Potrivit procurorilor, in 24 februarie 2009, judecatorului Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucuresti, i-a fost repartizat spre judecare dosarul transferurilor de fotbalisti, cauza in care Ioan Becali, Victor Becali si Cristian Borcea, alaturi de alti cinci oameni de fotbal, fusesera trimisi in judecata pentru inselaciune si evaziune fiscala.

In 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a dispus achitarea tuturor celor opt inculpatii trimisi in judecata in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste zece milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.

Judecatorul a dispus achitare pentru toate infractiunile retinute in sarcina celor opt oameni de fotbal, pe motiv ca "fapta nu exista", scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Doi deținuți de la Penitenciarul Jilava au fost eliberați din greșeală
Doi deținuți de la...

In urma investigatiilor, procurorii DNA au stabilit ca, pentru a pronunta aceasta solutie de achitare, Geanina Terceanu a primit de la Ioan Becali, Victor Becali si Cristian Borcea, in mai multe transe, suma totala de 220.000 de euro, incepand din aprilie 2009 si pana in mai 2012.

"Sumele de bani primite cu titlu de mita au fost remise magistratului de catre cele trei persoane fie personal fie prin intermediar, in diferite locatii din Bucuresti si judetule Ilfov si Ialomita. In cursul anului 2009, o parte din banii primiti in modalitatea de mai sus au fost folositi de inculpata Terceanu Geanina la achizitionarea unei locuinte", sustin procurorii.

In 12 noiembrie 2012, hotararea de achitare pronuntata de Geanina Terceanu a fost desfiintata printr-o decizie a Curtii de Apel Bucuresti, instanta de control judiciar pronuntand condamnarea inculpatilor la pedepse intre trei si opt ani de inchisoare, cu executare sau cu suspendare.

Citeste si:
Radu Mazare, condamnat definitiv la 9 ani de inchisoare. 5 ani...
Radu Mazare, condamnat...

Ulterior, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis rejudecarea cauzei, motivand ca judecatorii de la CAB au respins toate probele cerute, nu i-au ascultat temeinic pe cei opt oameni de fotbal acuzati si a dispus condamnarea pe probe in baza carora fusesera anterior achitati, de Tribunalul Bucuresti.

In urma rejudecarii, tot la Curtea de Apel Bucuresti, toti inculpatii au primit, in martie 2014, pedepse cu executare: Cristian Borcea si Ioan Becali - cate sase ani si patru luni, Victor Becali - patru ani si opt luni, Gheorghe Copos - trei ani si opt luni, Mihai Stoica - trei ani si sase luni, Gheorghe Netoiu si Jean Padureanu - cate trei ani si patru luni, si Gheorghe Popescu - trei ani, o luna si zece zile.
Intre timp, Jean Padureanu, George Copos, Gheorghe Popescu si Gheorghe Netoiu au fost eliberati conditionat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.