Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 1, a invins-o, miercuri, cu scorul de 6-4, 7-5, pe sportiva ceha Karolina Pliskova, locul 11 WTA si cap de serie numarul 5, calificandu-se in semifinalele turneului de categorie Premier de la Sydney.

Romanca a castigat al doilea meci pe care l-a disputat in acest an dupa o ora si 38 de minute.

Halep a trecut cu bine primul examen important al acestui sezon, intalnirea cu Pliskova, o jucatoare de 1,86 metri inaltime, care "cocheteaza" cu Top 10 WTA (a fost pe locul 7 in august 2015). Partida a fost tensionata, cu reusite, dar si cu multe greseli nefortate de ambele parti - 33, Halep si 43, adversara ei - un meci tipic pentru inceputul de an. Romanca a cautat sa o tina in spatele terenului pe rivala, cu mingi lungi, sa o deplaseze cat mai mult pe destul de imobila sportiva din Cehia si sa se fereasca de lovitura de dreapta a acesteia. Din acest motiv, a trimis multe mingi in aut si s-a enervat de multe ori, lovind cu racheta terenul. Ca de obicei, sportiva din Constanta a alergat mult si a acoperit foarte bine terenul, fara sa mai acuze probleme la tendonul lui Ahile, ca in meciul de marti, cu Caroline Garcia. Simona Halep s-a aparat foarte bine in momentele de agresivitate ale Karolinei Pliskova, iar serviciul romancei a fost mai eficient, cu 70 la suta proportia de reusita a primului.

La randul ei, Pliskova a cautat sa evite reverul Simonei Halep si sa fie cat mai ofensiva. Insa "regina asilor" anul trecut - 517 in 75 de partide - a servit imprecis (49 la suta proportia de reusita a primului), lipsindu-i astfel principala arma. Jucatoarea din Cehia a avut momente de revenire in joc si posibilitati de preluare a controlului partidei, pe care insa le-a risipit.

Meciul a inceput cu cate un ghem castigat de fiecare sportiva, apoi Halep a profitat de imprecizia adversarei sale si s-a distantat la 5-1. Pliskova a reusit sa-si faca serviciul, apropiindu-se la 2-5. A urmat o "pana de curent" in jocul romancei, astfel ca Halep a pierdut zece mingi la rand si scorul a devenit 5-4 pentru ea, inainte de a servi pentru set. In acel moment, ambele jucatoare au cerut interventia antrenorilor lor. Darren Cahill i-a transmis lui Halep sa fie relaxata sa se gandeasca la importanta ghemului urmator, dar sa nu il priveasca precum unul decisiv. Romanca a iesit din impas si a inchis setul cu 6-4, la a doua minge, nu inainte de a salva o posibilitate de 5-5, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Tenis de masă: Echipa feminină a României, în semifinalele...
Tenis de masă: Echipa...

Simona Halep a mentinut forma pozitiva in primul ghem din setul secund, a condus cu 40-0 pe serviciul jucatoarei din Cehia, dar Pliskova a servit doi asi si a pus o minge in coltul terenului. Tot Pliskova si-a trecut pe tabela ghemul, profitand de doua erori nefortate ale adversarei. Si Halep si-a fructificat serviciul, dupa un ghem lung, apoi a reusit break-ul si s-a desprins la 3-1 si ulterior la 4-2. Sportiva ceha nu a cedat si a egalat la 4. Au urmat alte trei ghemuri la rand castigate de o jucatoare pe serviciul celeilalte La 6-5 pentru ea, Halep l-a chemat din nou pe Cahill, care a coborat incet din tribuna si s-a indreptat agale catre eleva sa. Cu mult calm, tehnicianul australian i-a cerut Simonei Halep sa aleaga cum va juca urmatorul ghem, pe mana ei sau pe cea a adversarei. Halep a spus ca pe mana ei si, la fel ca in finalul primului set, a pus capat meciului la a doua minge, dupa ce a salvat o posibiliate de break.

Citeste si:
Gabriela Ruse s-a calificat în optimile turneului de la Sydney (WTA)
Gabriela Ruse s-a calificat...

Simona Halep a ridicat astfel la trei numarul victoriilor cu Pliskova, toate in doua seturi aprig disputate. La precedentele competitii, romanca a castigat turneul dupa ce a invins-o pe Karolina Pliskova: in finala la Dubai si in optimi de finala la Indian Wells.

In faza urmatoare, Halep va evolua impotriva jucatoarei ruse Svetlana Kuznetova, locul 25 WTA, care a invins-o, tot miercuri, pe italianca Sara Errani, locul 19 WTA, cu scorul de 7-6 (1), 6-0.

Simona Halep, 24 de ani, si Svetlana Kuznetova, 30 de ani, fosta ocupanta a locului 2 mondial in 2007, s-au mai intalnit de cinci ori pana in prezent, sportiva din Constanta conducand cu 3-2. Ultima lor partida a avut loc in sferturile de finala ale turneului de la Roland Garros, editia 2014, iar Simona Halep a castigat cu 6-2, 6-2.

Calificarea in semifinale este recompensata la Sydney cu un premiu de 36.600 de dolari si cu 185 de puncte WTA.

Citeste si:
Simona Halep, primele declarații după ce a câștigat turneul...
Simona Halep, primele...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.