Presedintele demisionar al FIFA, Joseph Blatter, si seful UEFA, Michel Platini, au fost suspendati pentru opt ani din toate activitatile fotbalistice de Comisia de Etica a forului mondial, a anuntat, luni, L'Equipe.

Cei doi au fost acuzati de "conflict de interese" si "plata neloiala", dupa ce Platini a primit 1,8 milioane de euro din partea lui Blatter in 2011, pentru o activitate de consilier incheiata in 2002, fara contract scris. De asemenea, Platini a primit o amenda de 74.000 de euro, in timp ce Blatter va trebui sa plateasca 46.295 de euro.

Joseph Blatter si Michel Platini vor putea face apel la FIFA, iar apoi se vor putea adresa Tribunalului Sportiv de la Lausanne.

Joseph Blatter, Michel Platini, care indeplineste si functia de vicepresedinte al FIFA, si secretarul general Jerome Valcke au fost suspendati, la 7 octombrie, pentru 90 de zile, pentru presupuse fapte de coruptie, de Comisia de Etica a forului fotbalistic mondial.

Blatter este suspectat ca a efectuat o "plata neloiala" de doua milioane de franci elvetieni in favoarea lui Michel Platini. Aceasta plata s-a facut in 2011, in prejudiciul FIFA, pentru servicii prestate de Platini intre 1999 si 2002.

FIFA se confrunta cu un mare scandal de coruptie, dupa ce justitia americana a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepresedinti FIFA si sapte oficiali ai forului, pentru luare de mita si primirea de alte foloase, de la inceputul anilor 1990 si pana in prezent, totalizand peste 150 de milioane de dolari. In acest caz, mai multi oficiali ai forului mondial au fost retinuti la Zurich, scrie MEDIAFAX.

In urma acestui scandal, elvetianul Joseph Blatter a anuntat, la inceputul lunii iulie, ca demisioneaza din functia de presedinte al FIFA, dupa ce a fost reales pentru a cincea oara. Blatter a castigat, in 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la presedintia FIFA, dupa ce, in urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul sau, printul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.