Nationala de handbal feminin a Romaniei a invins, sambata, la Frederikshavn, in grupa D a Campionatului Mondial din Danemarca, reprezentativa din Puerto Rico, debutanta la CM, cu scorul de 47-14 (23-3), in primul meci din cele cinci programate in aceasta faza a competitiei.

Marcatoarele echipei Romaniei au fost Chiper 10 goluri, Tanasie 6, Pintea 5, Neagu 4, Buceschi 4, Szucs 4, Perianu 3, Vizitiu 3, Nechita 2, Manea 2, Bradeanu 1, Marin 1, Munteanu 1, Geiger 1 gol, iar din tabara adversa s-au remarcat Hiraldo 5 goluri si Fuentes 4.

Gabriela Perianu a fost aleasa jucatoarea meciului.

In tribunele din Frederikshavn s-au aflat si cateva zeci de suporteri romani care au afisat la intonarea imnului Romaniei un steag tricolor imens, dar si un banner inscriptionat Colectiv, in memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv. Urmatoarele partide ale tricolorelor antrenate de Tomas Ryde sunt: cu Kazakhstan (7 decembrie, ora 17.00), cu Spania (8 decembrie, ora 19.15), cu Norvegia (10 decembrie, ora 21.30) si cu Rusia (11 decembrie, ora 19.15).

Apoi, primele patru clasate din fiecare grupa se vor califica in optimile de finala, programate in 13 si 14 decembrie, urmate de sferturile de finala in 16 deembrie, de semifinale, in 18 decembrie, si finalele pentru medalii, in 20 decembrie.

Lotul Romaniei este format din urmatoarele jucatoare, cu mentiunea ca 16 dintre acestea vor fi trecute pe foaia oficiala la fiecare meci: Paula Ungureanu, Ionica Munteanu si Diana Petrescu – portari, Valentina Ardean Elisei, Ana-Maria Tanasie, Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Eliza Buceschi, Aurelia Bradeanu, Melinda Geiger, Patricia Vizitiu, Luciana Marin, Oana Manea, Crina Pintea, Laura Chiper, Adriana Nechita si Gabriella Szucs.

Campionatul Mondial reprezinta si un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, castigatoarea competitiei obtinand calificarea direct, in timp ce echipele de pe locurile 2-7 vor avea drept de joc la turneele preolimpice, programate intre 7-10 aprilie 2016. La editia din 2013, echipa Romaniei s-a clasat pe locul 10, ultima medalie mondiala – argint – datand din 2005.

Citeste si:
Romania s-a calificat in grupele principale ale Campionatului Mondial
Nationala feminina de handbal...

Echipa Romaniei este singura din lume care a participat la toate editiile Campionatului Mondial. Campioana mondiala en-titre este Brazilia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.