Antrenorul formatiei Steaua, Laurentiu Reghecampf, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca isi doreste refacerea echipei de succes din trecut, alaturi de patronul echipei, Gigi Becali, si de fostul manager general Mihai Stoica.

"Este o situatie dificila. In momentul de fata ne gandim mai mult sa refacem si sa reducem distanta pe care o au cei de la Astra fata de noi. Cred ca vorbele pentru noi nu isi au rostul acum. Avem nevoie de puncte, sa castigam campionatul, asta e obiectivul nostru. Sunt bucuros ca am ajuns la Steaua, le multumesc fanilor care mi-au trimis mesaje. Le multumesc ca au incredere, le multumesc si patronului Stelei si lui MM (n.r. - fostul manager general Mihai Stoica). Stiu ca se discuta ca nu o sa aiba voie sa lucreze in fotbal. Va avea voie, mai putin cateva lucruri, cu siguranta va fi langa noi in cel mai scurt timp. Incercam sa refacem acel trio care a avut mult succes. Incercam sa ducem echipa la nivel inalt. Sunt jucatori buni la Steaua, dar trebuie sa o luam pas cu pas. Lucrez foarte bine cu patronul, avem o relatie cat se poate de buna, speram ca in scurt timp sa revina si MM. El o sa-si termine pedeapsa si va fi alaturi de echipa, ce va putea sa faca va spune el", a declarat Regehcampf.

Fostul manager general al FC Steaua, Mihai Stoica, poate fi eliberat conditionat, dupa ce a executat un an si noua luni din pedeapsa de trei ani si sase luni, primita in dosarul transferurilor de jucatori, a stabilit, joi, Comisia de la Penitenciarul Jilava, care va trimite dosarul la Judecatoria Sectorului 4.

Reghecampf a explicat si motivele pentru care a decis sa revina ca antrenor la Steaua: "Sunt multe motive pentru care am revenit. In primul rand Steaua reprezinta foarte mult pentru mine, apoi vin acasa impreuna cu cei dragi. Steaua trece printr-o perioada grea si cred ca va fi o provocare foarte mare. Nu cred ca o echipa a avut o astfel de distanta fata de Steaua in ultimii ani si asta a contat foarte mult in reintoarcerea mea. Cred in campionat, de asta am revenit. Dar cel mai important acum este sa castigam urmatorul meci. In plus patronul mi-a spus ca isi doreste sa ajunga din nou in Champions League, ca vrea sa faca o valoare mare. Asta m-a determniat sa revin. Sunt sigur ca fanii vor veni langa echipa. Stiam ca voi rezolva toate problemele pe care le aveam la Litex cand am acceptat, nu ajuta cu nimic ca eu sa stau in tribuna. Jucatorii aveau nevoie de un om pe banca si sa-i conduca. Am ramas in relatii foarte bune cu cei de la Litex, cred ca orice om incearca sa faca in viata ceea ce este mai bine pentru el".

Citeste si:
Gigi Becali, declarații total neașteptate despre situația lui...
Gigi Becali, declarații total...

Referitor la intoarcerea echipei in Bucuresti pentru partidele de pe teren propriu, Regehcampf este increzator ca acest lucru se va realiza cat mai repede. "Cred ca se vor rezolva si problemele cu baza si cu stadionul. Se lucreaza intens sa revenim in Ghencea. Dar acest lucru il vom face cand echipa va juca si vom fi din nou pe primul loc. Sunt multumit de conditiile de la Pitesti, dar as fi si mai multumit daca ne-am intoarce in Ghencea. Oamenii trebuie sa inteleaga ca o astfel de echipa merita acest lucru. Nu scad sansele la titlu daca nu jucam in Bucuresti, Steaua e o echipa iubita si suntem inconjurati de fani oriunde vom juca. Eu am sentimentul ca si la Bucuresti vom avea fani cand vom juca aici", a afirmat tehnicianul.

Laurentiu Reghecampf este dispus sa colaboreze la Steaua si cu Mirel Radoi si cu echipa acestuia: "Sunt constient de faptul ca putem remedia lucrurile repede si sa aducem Steaua acolo unde ii este locul. Daca sunt dispusi sa discute cu mine si sa ajute echipa, pentru mine nu e niciun fel de problema. In momentul de fata nu am discutat nimic cu patronul echipei. Eu voi lucra direct cu patronul si cu MM, daca vor mai fi si alti colaboratori, cu mare placere".

Citeste si:
Reghecampf îi dă replică Anamariei Prodan: „Trăiește în continuare...
Reghecampf îi dă replică...

In ceea ce priveste achizitionarea de jucatori, tehnicianul nu a dorit sa dezvaluia strategia de transferuri inainte de finalul finalul acestui an. "Eu trebuie sa ma bazez pe jucatorii pe care ii am acum la echipa si sa-i fac sa castige cat mai multe puncte, nu discut acum despre alti jucatori. Nu este perioada in care putem sa ne dorim jucatori. Vom vedea in perioada urmatoare, cand vom termina aceste meciuri. Am incredere in toata echipa si sper ca de la meci la meci sa joace mai bine. Voi face tot ceea ce trebuie ca echipa sa aiba un randament maxim. Ne dorim foarte mult sa facem performanta. Rezultatele nu sunt cele dorite. Jucatorii au nevoie de sedinte in care sa inteleaga ce vrem de la ei. In play-off sunt 30 de puncte puse in joc, se pot intampla multe lucruri. Acum important e ce vom face la urmatorul meci, in play-off lucrurile se vor schimba, vom fi mult mai pregatiti. Nu cred ca se va intampla sa ratam play-off-ul, dar in fotbal orice este posibil", a mai spus antrenorul.

Citeste si:
O kenyancă legitimată la Steaua a bătut recordul mondial la...
O kenyancă legitimată la...

Reghecampf are incredere ca jucatorii sai vor ajunge sa fie convocati si la echipa nationaa a Romaniei cat mai curand: "Intotdeauna e presiune cand lucrezi la Steaua, nu e un antrenor fara presiune. Cred ca echipa are valoare si putem remedia lucrurile legate de diferenta de puncte. Toate echipele din play-off au valoare si vor fi meciuri dificile. Vor fi anumite schimbari in iarna, vom incerca sa facem o echipa care sa castige campionatul. Daca echipa va avea rezultate, jucatorii vor fi chemati si la nationala, dar asta nu e problema mea. Cand vor avea valoare vor ajunge si la echipa nationala cu siguranta".

Tehnicianul Laurentiu Reghecampf a fost numit oficial, joi seara, in functia de antrenor principal al echipei Steaua Bucuresti, el semnand un contract pe doi ani si jumatate. Reghecampf a mai antrenat Steaua in perioada 2012-2014, castigand campionatul Romaniei in sezoanele 2012/2013 si 2013/2014. El il inlocuieste la Steaua pe Nicolae Dica, antrenorul care a pregatit partida cu ASA Targu Mures dupa demisia lui Mirel Radoi.

Citeste si:
Rică Răducanu, după ce a scăpat de Covid-19: „E beleaua de pe lume”
Rică Răducanu, după ce a...

Laurentiu Reghecampf, care in primul sau mandat la Steaua a castigat doua titluri de campion si o Supercupa a Romaniei, va fi ajutat de Thomas Neubert, Anton Petrea, Cristinel Termure si Florin Tene. Noul staf va debuta pe banca Stelei, duminica, la meciul cu CSU Craiova, programat de la ora 20.30, la Pitesti, in etapa a XXI-a a Ligii I.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.